Sladice s slivami
Print Friendly, PDF & Email

Slive … mmmm, ti omamno dišeči, sladki in sočni sadeži, ki nas razvajajo vse od poletja pa do jeseni ali še dlje, če jih zamrznemo, shranimo v kompot ali pa skuhamo marmelado ali preliv in sok. Sladice s slivami imajo pri meni posebno mesto, saj s toplotno obdelavo slive še pridobijo na aromi in okusu in nemogoče se jim je upreti.

Foto: Kuhartnica

Slivov drobljenec

Sladica, ob kateri težko rečeš ne še enemu grižljaju … sok sliv, ki se pomeša s sladkorjem, da nastane takšna lepljiva tekočina, čez pa drobljenec … zadetek v polno! Recept najdete TUKAJ.

Pečene slive s prelivom iz bele čokolade

Okusna, hitra in preprosta sladica s slivami. Taka, da je ne moremo ne poskusiti. Pripravimo slive in jih damo v peč, pripravimo preliv in že se sladkamo. Recept najdete TUKAJ.

Pita z vaniljevo kremo in slivami

Pita z vaniljevo kremo in slivami se ponaša s hrustljavim testom in mehkim, sočnim nadevom iz sliv in vaniljeve kreme. Recept najdete TUKAJ.

Brownie čokoladne kocke z jogurtom in slivami

Ste strastni ljubitelji čokolade? Poskusite Brownie čokoladne kocke z jogurtom in slivami pregrešne čokoladne arome in okusa. S hrustljavimi čokoladnimi zrnci in sočnim slivovim presenečenjem v sredini. Iz polnovredne moke, ki z jogurtom celoto zaokroži v prehransko bogato mojstrovino.  Recept najdete TUKAJ.

Slivov zavitek

Sladek, slasten in aromatičen. Recept najdete TUKAJ.

Slivov zavitek

Čokoladno pecivo z orehovim in slivovim nadevom

Tole pecivo je nastalo po receptu za orehove trikotnike, kateremu je dodana še ena plast – slivov nadev. Recept najdete TUKAJ.

Čokoladno pecivo z orehovim in slivovim nadevom

Slivova krostata s čokolado in kremnim sirom

Včasih so enostavne sladice točno tisto, kar potrebujemo. Hrustljavo testo, nežna podlaga iz kremnega sira in sladka temna čokolada, ki se lepo zlije z okusom sočnih sladko-kislih sliv. Recept najdete TUKAJ.

Sočno skutno pecivo s slivami

Sočno skutno pecivo s slivami je hitro in enostavno pripravljeno in se izdatno nareže. Odlično je že prvi dan, a naslednji dan je še boljše. Zato vam svetujem, da ga spečete en dan prej.Recept najdete TUKAJ.

Rezine s slivami in pudingom

Ko slive termično obdelamo, njihova aroma in okus postaneta še intenzivnejša. Rezine s slivami in pudingom vas bodo navdušile, ker so kremne, sočne, testo je krhko in vsak grižljaj posebej se v ustih kar topi. Recept najdete TUKAJ.

Slivova sladica s kokosom

Slivova sladica s kokosom je ena od različic sezonskih slivovih sladic, v kateri se odlično dopolnjuje okus sliv z okusom kokosa. Priprava je kar-seda enostavna in ta sladica resnično vedno uspe. Recept najdete TUKAJ.

Sladka makova jerpica s slivovim nadevom in orehi

Jerpica je preprosta tradicionalna slovenska jed najpogosteje posuta kar z ocvirki, toda zakaj ne bi pripravili sladke makove jerpice s slivovim nadevom in orehi. Sestavine so prav tako pristno slovenske. Naredite majhno nadgradnjo domače kulinarične umetnosti in se poigrajte s tistim, kar vam ponuja lokalno okolje. Recept najdete TUKAJ.

Enostaven biskvit s slivami

Spodaj so sočne, dišeče sladko-kisle slive, na vrhu biskvit. Enostavno in hitro. Recept najdete TUKAJ.

Čokoladni polžki s slivami in cimetom

Listnato testo, slive, cimet … Priprave je zelo enostavna in hita, sladica pa še hitreje poide. Recept najdete TUKAJ.

Mini slivov flaugnarde

Morda ste že slišali za clafoutis, flaugnarde pa je zelo podobna sladica. Gre za francosko jed, ki se od clafoutisa razlikuje v tem, da ne vsebuje češenj temveč neko drugo sadje. V tem primeru slive, zmes s katero prelijemo sadje, je zelo podobna zmesi za palačinke. Najboljši je še mlačen, ampak tudi mrzlemu nič ne manjka. Recept najdete TUKAJ.

Krostata s slivami, ki se kar topi v ustih

Brez odrekanja in strahu, da bo vaš krvni sladkor pretirano zrasel ali da boste pridobili na telesni teži si lahko privoščite tole sladico s slivami. Recept najdete TUKAJ.

Veganska cheesecake slivova pita

Priprava veganske cheesecake slivove pite ni zahtevna in tudi ne dolgotrajna. Loti se je lahko vsak, ki si želi poskusiti malo drugačno sladico brez sestavin živalskega izvora, obenem pa vseeno razvajati svoje brbončice. Recept najdete TUKAJ.

Jabolčni zavitek s slivami

Ko se v zavitku jabolkom pridružijo še slive, je sladica še slajša. Recept najdete TUKAJ.

Jabolčni zavitek z dodanimi slivamiPoglejte tudi:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor