Čokoladni polžki s cimetom in slivami
Ko sem zadnjič želela narediti nekaj sladkega, sem se spomnila na čokoladne polžke s cimetom. Pa sem v kotu kuhinje zagledala še nekaj sliv in si rekla, kaj ko bi tokrat naredila nekaj drugačnega. In sem. Čokoladni polžki s cimetom in slivami so izpadli prav super, zato recept danes delim z vam.
Pripomočki za čokoladne polžke s cimetom in slivami:
- pekač (tisti, ki pride s pečico)
- papir za peko
- valjar
- nož, deska za rezanje
- kuhinjska tehtnica
- ena večja in ena manjša posoda (za priprav vodne kopeli)
- silikonska lopatka
- pečica, štedilnik
Sestavine za pripravo čokoladnih polžkov s cimetom in slivami:
- 250 g že razvaljanega svežega listnatega testa
- 200 g mlečne čokolade (ali za kuhanje)
- cimet
- 120 g razkoščičenih sliv
- malo moke za posip delovne površine
Postopek priprave čokoladnih polžkov s cimetom in slivami:
V večjo posodo nalijemo vodo, in jo pristavimo na štedilnik, vanjo denemo manjšo posod, ki lepo sede vanjo in v njej, nad paro stopimo čokolado, ki smo jo nalomili na koščke.
Slive razkoščičimo in jih na drobno nasekljamo. Pečico priklopimo na 170 °C (ventilacijska pečica).
Listnato testo razgrnemo na delovno površino, ki smo jo pomokali in ga narahlo razvaljamo v vse smeri tako, da obdrži svojo pravokotno obliko. Listnato testo namažemo s stopljeno čokolado, čez posujemo s cimetom po okusu in potresemo še s slivami.
Zavijemo v rolado, ki jo nato z nožem razrežemo na kose, debele cca. 0,5-1 centimeter.
Čokoladne polžke s cimetom in slivami polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko tako, kot je prikazano na spodnji sliki. Pečemo v pečici, ogreti na 170 °C približno 20-25 minut.
Ko so ohlajeni (ali še malo mlačni jih postrežemo).
Vabim, da si ogledate tudi recepte za čokoladne polžke s cimetom, čokoladno-kokosove polžke ter kokosove polžke in čokoladno-orehove polžke.
Pa prijetno sladkanje!