Brownie čokoladne kocke z jogurtom in slivami
Ste strastni ljubitelji čokolade? Poskusite Brownie čokoladne kocke z jogurtom in slivami pregrešne čokoladne arome in okusa. S hrustljavimi čokoladnimi zrnci in sočnim slivovim presenečenjem v sredini. Iz polnovredne moke, ki z jogurtom celoto zaokroži v prehransko bogato mojstrovino. Preproste in hitro pripravljene brownie čokoladne kocke z jogurtom in slivami so za pripravo enostavne veliko bolj kot kažejo.
Brownie čokoladne kocke z jogurtom in slivami – pripomočki:
- električni mešalnik
- posoda za mešanje
- žlica
- tehtnica ali merica za tekočine
- pekač velikosti: 30 x 21 cm (lahko tudi 37 x 22 cm – v tem primeru potrebujete nekaj sliv več).
- lonček za topljenje čokolade in žlička
Brownie čokoladne kocke z jogurtom in slivami – sestavine:
- 2 jajci
- 8 dag rjavi sladkor (cca 5 zvrhanih jušnih žlic)
- 1 dl sezamovega olja
- 20 dag polnovredne pšenične ali pirine moke (enako 4 dl)
- 8 dag čokolade v prahu (cca 3 zvrhane jušne žlice)
- ščepec soli
- 1 zavoj vinskega kamna
- 1,8 dl jogurta (eno trgovsko pakiranje)
Za okrasitev:
- 24 razpolovljenih sliv (lahko tudi zamrznjene)
- 2 zvrhani jušni žlici drobljenih presnih kakavovih zrn za posip
- 50 g grenke čokolade (najmanj 65 % kakavovih delcev)
Brownie čokoladne kocke z jogurtom in slivami – postopek priprave
Penasto umešajte dve jajci in jima izmenično dodajajte sezamovo olje in sladkor. Odtehtajte ostale suhe sestavine in jih pomešajte.
V peno postopno umešajte predhodno pomešane ostale suhe sestavine in jogurt. Testo pretresite v namaščen in z moko naprašen pekač.
Enakomerno razmažite testo po pekaču in ga zelo na gosto obložite s polovicami sliv s kožo navzdol. Posipajte z zdrobljenimi presnimi zrni kakava ter postavite v hladno pečico.
Ko se pečica segreje na 170° C pecite 45 minut. Na pari stopite 50 g grenke čokolade. Na še vroče pecivo z majhno žličko na vsako slivo nalijte nekaj stopljene čokolade. Čokolado pogladite tako, da bodo slive pokrite in postavite na hladno.
Ko je čokolada še nekoliko mehka pecivo razrežite na velikost sliv in ponovno postavite na hladno, da se čokolada popolnoma strdi. V vsaki rezini vas bo pod čokolado čakalo sladko presenečenje in hrustljav okus zdrobljenih kakavovih zrn.