Mini slivov flaugnarde
Print Friendly, PDF & Email

Morda ste že slišali za clafoutis, flaugnarde pa je zelo podobna sladica. Gre za francosko jed, ki se od clafoutisa razlikuje v tem, da ne vsebuje češenj temveč neko drugo sadje. V mojem primeru so to slive. Zmes s katero prelijemo sadje je zelo podobna zmesi za palačinke. Odločil sem se, da naredim dva majhna flaugnarda. Priprava in peka vam bo vzela le eno uro časa, zato ga lahko pripravite tik pred zdajci. Najboljši je še mlačen, ampak tudi mrzlemu nič ne manjka. Primeren je tudi za zajtrk za naslednji dan.

mini-slivov-flaugnarde

Pripomočki za mini slivov flaugnarde:

  • skleda za mešanje
  • nizki keramični modelčki premera 10 cm
  • metlica za stepanje
  • deska in nož

Sestavine za 2 mini slivova flaugnarda:

  • 120 g sliv
  • 10 g masla
  • 1 večje jajce
  • 70 ml mleka
  • 30 g moke
  • ščepec soli
  • 30 g sladkorja
  • maslo za namastitev modelčkov

Postopek priprave mini slivovih flaugnardov:

Pečico segrejemo na 180°C.

Slive operemo, očistimo in narežemo na srednje velike koščke.

Modelčke namastimo in obložimo s sladkorjem, kot je prikazano na spodnji sliki. Vanje položimo slive.

mini-slivov-flaugnarde-1

V skledo za mešanje damo jajce, preostali sladkor in ščepec soli. Z metlico za stepanje dobro premešamo. Nato vmešamo še moko. Dodamo mleko ter ponovno dobro premešamo. Maslo stopimo, malenkost ohladimo in primešamo zmesi.

mini-slivov-flaugnarde-2

Dobljeno zmes prelijemo čez slive.

mini-slivov-flaugnarde-3

Modelčke potisnemo v pečico za približno 25 minut oziroma dokler flaugnarde ne postane puhast in rahlo rjavkast.

Ko je flaugnarde pečen, ga pustimo, da se malenkost ohladi in “posede”, nato pa ga preložimo na krožnik.

Želim vam prijetno razvajanje brbončic. 🙂

mini-slivov-flaugnarde-4

mini-slivov-flaugnarde

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor