Pečene slive s prelivom iz bele čokolade
Vedno, ko kombiniramo sadje s čokolado, lahko dobimo hitro in okusno sladico. In pečene slive s prelivom iz bele čokolade so ena izmed teh sladic. Okusna, hitra in preprosta. Taka, da je ne moremo ne poskusiti. Pripravimo slive in jih damo v peč, pripravimo preliv in že se sladkamo.
Pripomočki za pripravo pečenih sliv s prelivom
- deska za rezanje, čajna žlička in nož
- pekač
- kozica in kuhalnica
- servirni krožnik
- pečica
Sestavine za pečene slive s prelivom
Za 4 porcije
- 6 sliv
- 6 žličk rjavega sladkorja
- 100 ml sladke smetane
- 25 g masla
- 100 g bele čokolade
Postopek za pripravo pečenih sliv s prelivom
Najprej pripravimo slive, ki jih bomo pekli. Operemo jih in obrišemo. Prepolovimo jih in malo zavijemo, da lažje poberemo ven koščice.
Dobljene polovičke razporedimo po pekaču. Potresemo jih s sladkorjem, na vsako polovičko pol žličke sladkorja.
Slive gredo v predhodno ogreto pečico, na 200 stopinj Celzija, pečemo jih 8-10 minut, odvisno, kako zrele so. Med peko bo okus sliv postal bolj intenziven.
Medtem, ko se slive pečejo, pripravimo preliv iz bele čokolade. V kozico damo smetano in maslo. Smetana mora zavreti. Maslo se bo v njej stopilo.
Ko se maslo stopi in smetana zavre, ugasnemo štedilnik, odstavimo kozico in dodamo belo čokolado. Uporabimo lahko čokoladne kapljice ali pa nalomimo navadno tablico bele čokolade.
S kuhalnico jo mešamo v zmes. Dobro premešamo, da se bela čokolada stopi in naš preliv je pripravljen.
Slive so pečene, ko se zmehčajo in postanejo sočne, sladkor pa karamelizira na njih.
Po osebi postrežemo 2-3 polovičke, odvisno od velikosti sliv.
Slive preložimo na servirne krožnike in jih prelijemo s prelivom iz bele čokolade. Bela čokolada je sladka in kremna ter se lepo poda k pečenim slivam polnega okusa.
Naše pečene slive s prelivom iz bele čokolade so nared za pokušino.
Dober tek!