Enostavna sladica v kozarcu
Print Friendly, PDF & Email

Enostavna sladica v kozarcu je okusna, sladka in zelo hitro pripravljena. Za pripravo lahko uporabimo različne vrste sadja, ki smo ga pripravili kot shranek in z malo domišljije pripravimo čudovito sladico, ki je primerna za vse generacije. Za pripravo  te čudovite  sladice lahko uporabimo tudi sveže sadje.

Enostavna sladica v kozarcu

Pripomočki za pripravo enostavne sladice v kozarcu:

  • sekljalnik

Sestavine enostavno sladico v kozarcu

Za šest 300 ml kozarcev:

Priprava enostavne sladice v kozarcu

Piškote zdrobimo v sekljalniku, lahko pa jih tudi ročno zdrobimo ali nalomimo.

Enostavna sladica v kozarcu

Zamrznjene marelice vzamemo iz zamrzovalnika in jih še delno zamrznjene narežemo na manjše kocke. Če imamo sveže, jiu umijemo, razpolovimo in razkoščičimo ter narežemo.

Enostavna sladica v kozarcu

Tudi češnje vzamemo iz zamrzovalnika in jih stresemo v skodelico, da se počasi odtajajo (sveže razkoščičimo), jagode, ki pri segrevanju izgubijo barvo in obarvajo sok, ki so ga izpustile, pa iz kozarca, v katerega so bile vložene, stresemo v skodelico, da jih potem lažje nalagamo v kozarec.

Enostavna sladica v kozarcu

V kozarec najprej naložimo približno 2 žlici zdrobljenih piškotov, nato pa 2 žlici enega od sadežev, nato pa izmenično ponovimo s keksi in ostalim sadjem, dokler kozarca ne napolnimo. Zraven damo tudi 2 žlici soka od vsake vrste sadja, ki se prepoji z zdrobljenimi keksi. Priporočljivo je, da sadje vzamemo iz zamrzovalnika pravočasno, da se odtaja preden ga ponudimo.

Enostavna sladica v kozarcu

Ko kozarec napolnimo, na vrhu naj bo sadje, mu dodamo še 2 žlici stepene sladke smetane in za dekoracijo dodamo še nezdrobljeni keks.

Enostavna sladica v kozarcu

Če smo se potrudili, da smo sadje pripravili kot shranek, se lahko tudi potrudimo, da ga kot sladico tudi ponudimo. Lučka Glaser

Pripravila sem vam ideje, kako shraniti sadje v njihovi najboljši zrelosti, da ga lahko uživamo vse leto:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor