Zasnežena marmelada z okusom hruška-kokos
Print Friendly, PDF & Email

Če sadno drevje bogato obrodi in ne uspemo vsega sadja sproti porabiti, ga je najboljše predelati in shraniti. Ker imamo pri nas presežek hrušk, smo tokrat eksperimentirali s kokosom. Klasična hruškova marmelada je z dodatkom kokosove moke postala prava paša, tako za brbončice, kot za oči. Poleg zanimivega okusa in presenetljive teksture nam ponudi zasnežen zimski prizor v vsakem kozarcu.

Pripomočki za marmelado hruška-kokos:

  • skleda
  • lonec
  • nož
  • palični mešalnik
  • kuhalnica
  • tehtnica
  • zajemalka
  • žlica
  • kozarci in pokrovi za vlaganje
  • krpa

Sestavine za marmelado hruška-kokos:

  • 2500 g hrušk
  • 1000 g sladkorja
  • 2 vrečki sredstva za vkuhavanje sadja (Gelfix 2:1)
  • 90 g kokosove moke
  • 3 žlice ruma

Postopek priprave marmelade hruška-kokos:

Hruške olupimo, jim odstranimo pečke, narežemo na manjše kose in jih damo v lonec. Sadje posipamo z malo sladkorja in kuhamo približno pol ure, oziroma tako dolgo, da se hruške zmehčajo. Vmes večkrat premešamo, da se masa ne bi zažgala.

Zasnežena marmelada

S paličnim mešalnikom zmeljemo maso do gladkega. Še naprej segrevamo in dodamo preostali sladkor, kateremu smo primešali sredstvo za vkuhavanje sadja. Dobro premešamo, nato pa v maso vsujemo še kokosovo moko, ki jo prav tako dobro razmešamo, saj bodo v nasprotnem primeru nastale grudice.  Dodamo še rum.

Zasnežena marmelada

Ko začne marmelada vreti, jo odstavimo in takoj nadevamo v čiste kozarce za vlaganje. Dobro jih zapremo in jih za nekaj minut obrnemo na glavo.

Zasnežena marmelada

Nato jih ponovno obrnemo v pravilno lego, pokrijemo s krpo in pustimo, da se počasi ohlajajo.

Zasnežena marmelada

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 3.9]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor