Hruškova marmelada z meliso
Print Friendly, PDF & Email

Približuje se jesen in z njo sezona hrušk. Če se tudi v vašem sadovnjaku bohotijo te slastne debeluške, jih predelajte v odlično marmelado, ki bo z dodatkom dišeče melise nekaj posebnega.

Hruškova marmelada z meliso

Hruškova marmelada z meliso – pripomočki:

  • skleda
  • lonec
  • nož
  • palični mešalnik
  • kuhalnica
  • tehtnica
  • zajemalka
  • kozarci in pokrovi za vlaganje
  • krpa

Hruškova marmelada z meliso – sestavine:

  • 2500 g hrušk
  • 1000 g sladkorja
  • 2 vrečki sredstva za vkuhavanje sadja (Gelfix 2:1)
  • pest melise

Hruškova marmelada z meliso – postopek:

Hruške olupimo, jim odstranimo peške in jih narežemo na kocke. Tako pripravljeno sadje damo v lonec, skupaj z malo sladkorja. Kuhamo približno pol ure, oziroma tako dolgo, da se hruške zmehčajo.

Hruškova marmelada z meliso

S paličnim mešalnikom zmeljemo hruške do gladkega. Če želimo, lahko pustim tudi nekaj večjih koščkov sadja. Še naprej segrevamo in dodamo preostali sladkor, kateremu smo primešali sredstvo za vkuhavanje sadja.

Hruškova marmelada z meliso

Ob nenehnem mešanju kuhamo še pet do deset minut, nato pa v maso dodamo liste melise, ki smo jih predhodno očistili in po potrebi narezali na manjše koščke. Tako kuhano marmelado še vročo nadevamo v steklene kozarce in dobro zapremo. Za nekaj minut obrnemo kozarce na glavo, nato pa jih pokrijemo s krpo in pustimo, da se počasi ohlajajo.

Hruškova marmelada z meliso

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor