Vložena rdeča paprika s česnom
Print Friendly, PDF & Email

Ljubitelji rdeče paprike – ta recept je za vas! Preizkusite ga, je povsem enostaven, saj paprike ni potrebno lupiti in peči, poleg tega pa ima vložena rdeča paprika s česnom božanski okus.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom

Vložena rdeča paprika s česnom – pripomočki:

  • velik lonec za kuhanje
  • kuhalnica
  • manjši nož
  • penovka
  • kozarci za vlaganje
  • pokrovčki za kozarce
  • zajemalka
  • vilica

Vložena rdeča paprika s česnom – sestavine:

  • 5 kg rdeče paprike
  • česen (1-2 stroka /1 papriko)

Za marinado potrebujemo:

  • Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-10,5 l olja
  • 0,5 l vode
  • 0,5 l kisa za vlaganje
  • 3 žlice soli
  • 40 dag sladkorja

 

 

Vložena rdeča paprika s česnom – postopek:

Rdečo papriko dobro operemo, semena pa izdolbemo tako, da paprika ostane cela.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-2

Očiščeno papriko pokuhamo v vodi 5 minut. Le toliko, da malenkost spremeni barvo. Medtem olupimo česen; potrebujemo 1-2 stroka za 1 papriko.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-3

Po 5 minutah papriko s pomočjo penovke odcedimo. V vsako rdečo papriko damo 1-2 stroka česna. Paprike polagamo nazaj v večjo posodo.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-4

Zavremo marinado. Naredimo jo iz 0,5 l olja, 0,5 l vode, 0,5 l kisa za vlaganje ter dodamo 3 žlice soli in 40 dag kristalnega sladkorja. S pripravljeno marinado zalijemo papriko, ki smo jo zložili v večjo posodo. Obtežimo (naprimer s posodo, ki jo napolnimo z vodo) in pustimo stati 5 dni (ja, prav ste prebrali) v hladnem prostoru.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-5

Po 5 dneh papriko nadevamo v kozarce za vlaganje. Pazimo, da ostanejo stroki česna v papriki. Če pa kakšen pade ven, pa tudi ne bo nič narobe, saj se je rdeča paprika v 5 dneh že prijetno aromatizirala s česnom.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-7

Marinado ponovno zavremo in jo s pomočjo zajemalke nalijemo v kozarce.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-8

Marinado nalijemo skoraj do vrha.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-9

Z vilico potopimo paprike, da odstranimo morebitne zračne mehurčke.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-10

Na kozarce pritrdimo pokrovčke in vse skupaj prekrijemo z brisačo ali odejo. Ko se vsebina ohladi, kozarce z vloženo rdečo papriko s česnom pospravimo v klet ali drug hladen prostor.

Pri pripravljanju ozimnice – vlaganju zelenjave (in tudi sadja), lahko uporabimo nasvete, ki sicer veljajo za pripravo marmelade, ki se nikoli ne pokvari.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-12

S tako pripravljeno vloženo rdečo papriko bomo lahko v božanskem okusu in aromi uživali tudi izven sezone paprike.

Vlozena-rdeca-paprika-s-cesnom-13

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor