Zelenjavno mesna juha
Print Friendly, PDF & Email

Zelenjavno mesna juha je gosta, vitaminsko bogata, zelo okusna in nasitna, za povrh pa še hitro pripravljena. Domača zelenjava je pri pripravi mesno zelenjavne juhe zelo dobrodošla, če pa nam je primanjkuje, je ponudba različne  zelenjave, bodisi sveže, konzervirane ali zamrznjene zelo velika, tako da juho lahko skuhamo ob vsakem letnem času.

Zelenjavno mesna juha

Pripomočki za pripravo zelenjavno mesne juhe

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo zelenjavno mesne juhe

Za šest oseb:

Za podmet:

  • 50 ml olja
  • 2 žlice bele moke tip 500

Priprava zelenjavno mesne juhe

Pripravimo si vso zelenjavo, ki jo bomo potrebovali za pripravo zelenjavno mesne juhe, če uporabimo svežo zelenjavo iz vrta ali trgovine, moramo paziti, da je zelenjava mlada in sveža, da se bo enakomerno skuhala, lahko pa v trgovini kupimo pripravljeno mešanico zamrznjene zelenjave in si tako skrajšamo čas priprave.

Mlad korenček operemo, po potrebi ostrgamo, obrežemo in ga pustimo v dolžini 2 do 3 cm, v enaki dolžini pustimo tudi stročji fižol, zrna graha in koruzo pa oluščimo.

Zelenjavno mesna juha

V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo na drobno narezano čebulo, toliko da postekleni in tudi zadiši, dodamo mleto mešano meso in ga med občasnim mešanjem pražimo 5 do 8 minut, da spremeni barvo.

Zelenjavno mesna juha

Prepraženemu mesu dodamo vso zelenjavo, zalijemo z vodo in dodamo začimbe: posušeno jušno zelenjavo, mleto sladko rdečo papriko, paradižnikovo mezgo in sol.  Vse sestavine premešamo, pokrijemo lonec in kuhamo 20 do 25 minut.

Zelenjavno mesna juha

Med tem časom pripravimo podmet; v ponvi na olju med stalnim mešanjem prepražimo moko, da lepo porjavi in ko moka porjavi, dodamo zajemalko juhe od kuhane zelenjave in pomešamo, da se moka razpusti.

Zelenjavno mesna juha

Podmet med stalnim mešanjem dodamo kuhani juhi, lonec pokrijemo in kuhamo še 3 do 5 minut. Zelenjavno mesna juha je boljšega okusa če postoji uro ali dve, najboljša pa je naslednji dan.

Zelenjavno mesna juha

Najrajši imam mešanico zelenjave in mesa v istem loncu,  saj ugodno vpliva na naše želodčke. Lučka Glaser

Zraven pa lahko ponudimo tudi doma pečeni kruh:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor