Svinjska jetrca v vinski omaki
Print Friendly, PDF & Email

Svinjska jetrca v vinski omaki so zaradi dodanega vina rahlo grenko kislega okusa, čebula, v kateri so se svinjska jetrca pražila, pa dodajo rahlo sladek okus in vonj po čebuli, ki se odlično poda svinjskim jetrom.

Pri nabavi svinjskih jetrc moramo biti pazljivi, da so sveža, to zelo hitro ugotovimo po vonju in barvi, saj so sveža jetrca lesketajoča in prijetno dišijo, stara pa so temna in motna.

Svinjska jetrca v vinski omaki

Pripomočki za pripravo svinjskih jetrc v vinski omaki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine svinjska jetrca v vinski omaki

Za štiri osebe:

  • 500 g svinjskih jetrc
  • 300 g čebule
  • 200 ml belega vina
  • 1 žlička sladke rdeče paprike
  • 200 ml vode
  • 3 liste lovorja
  • 1 žlica bele pšenične moke tip 500
  • 200 ml paradižnikove mezge
  • sol po okusu

Priprava svinjskih jetrc v vinski omaki

Najprej narežemo čebulo na drobno, jo stresemo v ponev v kateri smo segreli olje in jo prepražimo toliko, da postekleni in lepo zadiši. Jetrca narežemo na tanke lističe velike 3 do 5 cm.

Svinjska jetrca v vinski omaki
Narezana jetra stresemo k prepraženi čebuli, dodamo liste lovorja in vse skupaj premešamo, rahlo prepražimo in dodamo moko, sladko papriko in sol, ponovno premešamo in pražimo 5 d0 8 minut, če jetra pražimo predolgo, postanejo trda in grenka, zato je priporočljivo, da jih narežemo na tanke lističe.

Svinjska jetrca v vinski omakiPrepražena jetrca zalijemo še s paradižnikovo mezgo in vinom, dobro premešamo pustimo, da na rahlem ognju vre 5 minut in čudovita jetrca v omaki so pripravljena.

Svinjska jetrca v vinski omakiJetrca v omaki so čudovita za kosilo ali večerjo, posebno če jim za prilogo skuhamo krompir, ali ponudimo domači kruh, pa še kaj zanimivega bi se našlo.

Svinjska jetrca v vinski omaki

Iz drobovine živali si lahko pripravite okusna kosila ali večerje, če ste v dvomih kako, pa še vedno lahko preberete recept. Lučka Glaser

Pripravila sem vam nekaj idej kakšen krompir ali pa kruh lahko pripravite zraven svinjskih jetrc v vinski omaki:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor