Shranjevanje suhih prekajenih klobas
Print Friendly, PDF & Email

Kako shraniti suhe prekajene klobase je problem v tistih gospodinjstvih, ki nimajo primerne shrambe, ki bi klobasam ohranile vonj, okus, sočnost in trdoto. Shranjevanje suhih prekajenih  klobas v hladilniku, stanovanju in neprimerni shrambi klobase izsuši, izgubijo prijeten vonj in postanejo trde in tudi težje prebavljive.

Klobase, ki jih shranimo v kozarcih, obdržijo večji del vseh dobrih lastnosti zaradi katerih so tako priljubljene v kulinariki.

Shranjevanje suhih prekajenih klobas

Pripomočki za shranjevanje suhih prekajenih klobas

  • stekleni kozarci s pokrovom

Sestavine za shranjevanje suhih prekajenih klobas

Količina odvisna od naše nabave in potreb:

  • suhe prekajene klobase
  • 50 g svinske masti

Shranjevanje suhih prekajenih klobas

Izberemo prekajene klobase, ki jih bomo shranili v kozarce, klobase naj bodo približno enake velikosti, da jih lažje shranimo v primerno veliki kozarec.

Shranjevanje suhih prekajenih klobas

Najbolj so primerni kozarci veliki 720 ml, biti morajo čisti, z nepoškodovanimi pokrovčki, s pomočjo silikonskega čopiča ali kuhinjske gobice robove kozarca in pokrovček premažemo z mastjo.

Shranjevanje suhih prekajenih klobas

V namaščene kozarce naložimo eno ali dve klobasi, in jih zapremo z namaščenim robom pokrovčka, tako lahko shranjujemo tudi polovične in delno narezane klobase.

Shranjevanje suhih prekajenih klobas

Prekajene suhe klobase so dobrodošle v vseh letnih časih, je pa težava z njihovim shranjevanjem, če nimamo primerne shrambe za suhomesnate izdelke. Klobase shranjene v kozarcu lahko hranimo tudi do 6 mesecev v temnem, neogrevanem prostoru.

Shranjevanje suhih prekajenih klobas

Z eno suho klobaso ni nikoli problem, če pa jih imamo 10, pa moramo že razmisliti kako jih bomo shranili. Lučka Glaser

Zraven domače klobase pa nam vedno zadiši tudi domač kruh:

  1. Bel kruh z drožmi.
  2. Rahle bučne kajzerice.
  3. Rahle bige brez gnetenja.
  4. Pirin kruh s cvetom žafranike.
  5. Pirin kruh s kislim testom.
  6. Koruzni kruh.
  7. Ržen kruh z drožmi.
  8. Polnozrnat kruh s solno kvasno emulzijo.
  9. Ovsen kruh s kvasno emulzijo.
  10. Črn kruh s kvasno solno emulzijo.
  11. Mlečen bel kruh iz kruhomata.
  12. Konopljin kruh iz kruhomata.
  13. Hitro pripravljen polnozrnat kruh iz aparata za peko kruha.
  14. Enostaven polnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči.
  15. Enkrat vzhajan ajdov kruh z orehi.
Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor