Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem
Print Friendly, PDF & Email

Enostavna, a zelo dobra naravna omaka. Meni najljubša s piščancem in s prilogo pire krompirja. Seveda lahko po želji zamenjate piščanca tudi s kakšnim drugim mesom. V omaki pa zelo dobro izpadejo tudi gobe, tako da pridejo tudi ljubitelji gob na svoj račun.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev (vok)
  • posoda za kuhanje krompirja
  • manjši krožnik
  • metlica za mešanje
  • plastična posodica

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem – sestavine

Za 2 osebi:

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Za omako:

  • olivno olje
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • dve zvrhani žlici pšenične/pirine moke
  • sol
  • vegeta
  • ščepec bazilike
  • ščepec peteršilja
  • 2 kocki jušne osnove
  • 200 g piščanca (lahko tudi več)

Za pire:

  • 4-5 krompirjev
  • sol
  • žlico margarine
  • malo mleka

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem – postopek:

Najprej olupimo krompir in ga narežemo na majhne kocke. Vode dodamo toliko da pokrijemo krompir, solimo (1 čajna žlička soli) in damo kuhati.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Nato v ponev nalijemo malo olivnega olja. Zrezke (lahko narežemo tudi na kocke) začinimo (vegeta in sol).

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Ko se olje segreje, jih postavimo v ponev in popečemo na obeh straneh.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Med tem ko se meso peče, sesekljamo čebulo in česen na majhne koščke.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Ko je meso pečeno ga prestavimo na krožnik in v ponev stresemo najprej čebulo. Če ugotovimo da je olja bolj malo, ga še malo dodamo.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Čebulo prepražimo in ji dodamo česen, ščepec peteršilja in ščepec bazilike in zmešamo. V kolikor bi želeli omako z gobami (količino prilagodite svojim željam) jih dodate v tem koraku.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Dodamo malo vode in pustimo da se kuha.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

V plastični posodi zmešamo približno pol litra vode z moko,

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

nato jo vlijemo v ponev in zmešamo.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Med tem je krompir najbrž že zavrel, zmanjšamo ogenj in pustimo da se kuha, še približno 20 min. Najbolje, da ga proti koncu poskusite, če je že kuhan.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

V našo omako dodamo približno pol litra vode, da razredčimo trenutno dokaj gosto omako in mešamo. Vodo lahko dodate po svojem okusu, odvisno kako gosto omako imate radi. Nato v zmes dodamo še jušne kocke zmešamo, pustimo da se kuha nekje 10 minut in dodamo še piščančje zrezke. Tako je naša omaka končana.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Krompirju odlijemo vodo in ga zmečkamo, dodamo margarino in ponovno zmečkamo. Na koncu dodamo še malo mleka in z žlico zmešamo.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Serviramo oboje skupaj. Obrok je za 2 osebi, a je količinsko omake kar veliko tako, da lahko po potrebi dodate večjo količino mesa in krompirja in imate za več oseb.

Piščančji zrezki v naravni omaki s pirejem

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 130 Povprečno: 4.2]

Sandra

Obožujem peko in ustvarjanje v kuhinji - sicer, če bi to povedali moji mami oziroma moji celi družini 5 let nazaj bi se vam smejali :). Rada odkirvam nove okuse, nove sladice in z njimi presenetim domače in prijatelje. Čokoholik, nora na kokos, pa še kaj bi se našlo :).

Dodaj odgovor