Široki rezanci s tuno in kislo smetano
Testenine nam ponujajo ogromno možnosti za kulinarično ustvarjanje, saj lahko pripravimo omake na različne načine, skrbno izbrane začimbe, pa bodo naredile jed še bolj okusno. Tokrat sem širokim rezancem dodala omako s tuno in kislo smetano. Široki rezanci s tuno in kislo smetano so bili odlični, jed pa hitro pripravljena.
Pripomočki za široke rezance s tuno in kislo smetano
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za široke rezance s tuno in kislo smetano
Za 4 osebe:
- 300 – 350 g širokih rezancev
- 1 srednje velika čebula
- 2 180 g konzervi tune
- 180 g kisle smetane
- ščep soli
- ščep popra
- malo origana
- 1 žlica olja
Priprava širokih rezancev s tuno in kislo smetano
Večji lonec do polovice napolnimo z vodo, pokrijemo in postavimo na štedilnik. Ko voda zavre, dodamo malo soli in žlico olja ter vanjo stresemo široke rezance. Zmanjšamo ogenj, da se rezanci počasi kuhajo. Skuhamo jih po navodilih na vrečki, oz. al dente. Pazimo, da se ne razkuhajo.
Medtem, ko čakamo, da voda zavre in se rezanci kuhajo, olupimo in na drobno narežemo čebulo.
Odpremo pločevinki s tuno in oljčno olje odlijemo v manjšo ponev. Ko se le-to malo segreje, dodamo narezano čebulo. Vse skupaj prepražimo, da čebula malo postekleni.
Nato dodamo še tuno in kislo smetano. Malo posolimo, dodamo origano in poper. Vse skupaj kuhamo na zmernem ognju par minutk, vmes ves čas mešamo.
Kuhanim širokim rezancem odlijemo vodo, ter lonec postavimo nazaj na štedilnik. Omako s tuno in kislo smetano vlijemo k širokim rezancem, vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine spojijo.
Široki rezanci s tuno in kislo smetano so pripravljeni, da jih postrežemo.
Dober tek.