Čokoladne ameriške borovnice
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladne ameriške borovnice so majhni sladki priboljški za staro in mlado. Ob ugrizu hrustljavo poči čokoladni ovoj, v sredini pa nas preseneti sočen sadež. Izbrala sem večje sadeže ameriške borovnice ter temno čokolado, ki naredi veliko boljši okus od mlečne čokolade.

Čokoladne ameriške borovnice – pripomočki:

  • leseni zobotrebci

Čokoladne ameriške borovnice – sestavine:

  • 40-45 g temne čokolade
  • večja pest ameriških borovnic
  • 1 velika žlica kokosove moke

Čokoladne ameriške borovnice – postopek:

Približno 40 g temne čokolade stopimo nad vodno kopeljo. Jaz sem uporabila čokoladne kapljice, saj se stopijo hitreje kot koščki čokoladne tablice. Če želite, da ima čokolada visok sijaj, preberite nasvet za pravilno temperiranje čokolade ali preverite trike, kako stopimo čokolado za dekoriranje na hitro?

Medtem ko čakamo, da se čokolada stopi, si pripravimo lesene zobotrebce. Ameriške borovnice s pomočjo cedila operemo pod tekočo vodo in jih osušimo s papirnato brisačko.

Zobotrebec zabodemo v sredino borovnice in jo namočimo v tekočo čokolado. Lahko si pomagamo tudi z žlico.

Tako pripravljena čokoladna nabodala moramo postaviti tako, da se med sabo ne dotikajo, in da se čokolada na njih strdi. Zapičimo jih lahko podobno kot to storimo s popsi. Če nimamo ustreznih pripomočkov, lahko uporabimo tudi večje jabolko, v katero zapičimo zobotrebce. Jaz sem se znašla po svoje in sem jih zataknila kar na ribežen. Če imamo radi kokos, lahko čokoladne borovnice potrosimo s kokosovo moko.

Za kratek čas lahko vse skupaj postavimo v hladilnik. Uporabimo lahko tudi mini papirčke ali pa jih enostavno zložimo na plitek krožnik.

Kot je pri majhnih sladkih “grehih” v navadi, jih vedno hitro zmanjka.

Prijetno sladkanje!

Ljubitelji “finger food” čokolade, na vas čakajo tudi: jagodni zobotrebci, beli čokoladni poljubčki in sadna nabodala s čokolado.

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor