Bananin napitek s cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Zelo hitro in enostavno si lahko pripravimo bananin napitek s cimetom, ki je zelo sladek že sam po sebi in ne potrebuje dodatnega sladkorja – lahko si ga privoščimo kar kot sladico. Zanj potrebujemo le tri sestavine in palični mešalnik ali blender.

bananin napitek s cimetom

Pripomočki za bananin napitek s cimetom

  • palični mešalnik ali blender
  • kozarec, ki drži vsaj 2 dl

Sestavine za bananin napitek s cimetom

Za 1,5 dl napitka:

  • 1 zrela banana
  • 1 dl ovsenega napitka (ali drugega rastlinskega napitka, ki ga lahko nadomestimo tudi s kravjim mlekom)
  • 1/4 žličke mletega cimeta

Postopek za bananin napitek s cimetom

Za ta napitek olupimo banano, ki jo nalomimo na kose in jih stresemo v kozico ali skodelico. Ta naj bo tako velika, da bomo v njej lahko mešali s paličnim mešalnikom. Če bomo uporabili blender, lahko vse sestavine dajemo neposredno vanj.

bananin napitek s cimetom

K bananam dolijemo 1 dl izbranega mleka oz. rastlinskega napitka.

bananin napitek s cimetom

Dodamo še četrt žličke cimeta.

bananin napitek s cimetom

S paličnim mešalnikom (oz. blenderjem) vse skupaj zmešamo v gladko zmes.

bananin napitek s cimetom

Bananin napitek s cimetom prelijemo v lep kozarec in po želji še okrasimo, recimo čez posujemo malo cimeta, dodamo kakšen kolobar sveže banane ali košček posušene, lahko dodamo tudi stepeno sladko smetano. Dober tek!

bananin napitek s cimetom

Iz banane lahko pripravimo še več okusnih napitkov:

Tukaj pa si lahko preberete več o bananah, kjer boste našli tudi recepte za slastne bananine sladice: banana v piškotih, tortah in pecivih, palačinkah, marmeladah, napitkih, sladoledu in drugih sladicah ter tudi kot nadomestek sladkorja ali jajc.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor