Kruhovi cmoki s panceto
Včasih se nam zgodi, da kupimo preveč kruha, ki nato ostane, postane star in suh. Seveda bi bil največji greh,
Preberi večVčasih se nam zgodi, da kupimo preveč kruha, ki nato ostane, postane star in suh. Seveda bi bil največji greh,
Preberi večPred vsako uporabo sadje ali zelenjavo temeljito operemo. Vendar ali samo z vodo res operemo vso umazanijo, ki se nabere
Preberi večKoriander je enoletna rastlina izrazito značilnega vonja. V tujini je poznan kot coriander ali cilantro. Ker mladi listi po videzu
Preberi večKo nekdo omeni ajvar, se takoj spomnim na piknik in čevapčiče. V bistvu je ajvar postal tradicija za prilogo jedem
Preberi večZ nekaj preprostimi idejami za okrasitev piškotov boste napravili krasne piškote, ki bodo očarali vaše goste in tudi domače. Ob
Preberi večKo je paradižnik na vrhuncu svoje plodnosti in ko jih je v vrtu iz ure v uro več, je to
Preberi večRdeča pesa je zelenjava, ki zaradi svoje vsestranske zdravilnosti, ne bi smela manjkati v nobeni kuhinji. Poletje in jesen sta
Preberi večOrada, kraljica Jadrana. Orada na žaru je ena najokusnejši rib, če je le pravilno pripravljena. 😉 Orada na žaru –
Preberi večČas stročjega fižola je že tu, ali pa bo vsak čas. Če ga imate obilo, ali pa ga le želite
Preberi večKako se lotiti melone? Sladka melona, ravno prav ohlajena, je kot nalašč za osvežitev v vročih poletnih dneh. Kako se
Preberi večV poletnem času pogosto pripravljam morske jedi, kot je rižota s kozicami, škampi, ocvrte orade, brancini in lignji na žaru
Preberi večMarmelad je nešteto vrst. Zagotovo ste že poskusili jagodno, marelično, borovničevo in še kakšno. Kaj pa bananino marmelado s čokolado?
Preberi večKumarica je zagotovo poletna zelenjava, ki je na jedilniku v tej mesecih pogostokrat, tako v solatah kot omakah. Veliko ljudem
Preberi večNasvet za pripravo marmelade, ki se nikoli ne pokvari Najboljša je domača marmelada. A kaj, ko se velikokrat pokvari, še
Preberi večKako narezati papriko na enakomerne trakce, ali na enakomerne kocke in tako narediti našo pripravljeno jed še privlačnejšo. Sledite mojemu
Preberi večPogosto se zgodi, da je omaka bolj redka, skoraj tekoča, potrebovali pa bi gosto in gladko, da se poleg okusa
Preberi večAli se vam je že zgodilo, da pri peki pečenke s krompirjem niste bili zadovoljni? Pečenka je bila trda, koža
Preberi več