Mehki goveji zrezki na hitro
Vsi vemo, da se goveji zrezki, če želimo da so mehki, kuhajo zelo dolgo. Obstaja trik, kako si vnaprej pripravimo goveje zrezke, za hitro pripravo in ne 3-4 urno kuhanje. 🙂 Mehki goveji zrezki na hitro? Seveda, zakaj pa ne. 😉
Mehki goveji zrezki na hitro – pripomočki:
- hladilnik
- keramična ali steklena skledica
- žlica ali vilica
- krožnik
Mehki goveji zrezki na hitro – sestavine:
- goveji zrezki (čimbolj sveži)
- olje (najbolje olivno)
Mehki goveji zrezki na hitro – postopek:
Zrezke si tako pripravimo vnaprej, potem lahko jih tudi zamrznemo. Vzamemo goveje zrezke in olje, v tem primeru smo uporabili olivno olje.
Postopek je zelo preprost. V skledico natočimo cca. 2 žlici olja, ter čezenj položimo prvi zrezek.
Z vilico ali žlico rahlo pritisnemo v sredino zrezka, v primeru da se je pod zrezkom, ujel kakšen mehurček zraka. Nato v skledico prilijemo še 2 žlici olja in čezenj položimo drugi zrezek.
Postopek ponavljamo, dokler nam zrezkov ne zmanjka. Ko smo z zlaganjem zaključili, v sredino zrezkov še zadnjič rahlo pritisnemo, z vilico ali žlico, da izstisnemo zrak, ki je morebiti ostal. Čezenj nato prilijemo še toliko olja, da so vsi zrezki popolnoma prekriti, raje malenkost več, kot premalo.
Skledico postavimo v hladilnik, kjer naj stoji 7-8 dni. Pa brez skrbi, meso se ne bo pokvarilo, če bodo zrezki čimbolj sveži, pa vam za to sploh ni treba skrbeti. 🙂 Po pretečenih dneh, skledico vzamemo iz hladilnika. Če se je olje na hladnem strdilo, jih pustimo na sobni temperaturi toliko časa, da olje spet postane tekoče.
Z vilico jih dvignemo iz olja, počakamo da olje odteče, lahko jih tudi obrišemo in jih odložimo na krožnik.
Nato jih preprosto spečemo, kot bi spekli katero drugo meso, lahko v omaki ali pa kar tako. Dobro je, da jih solimo le minuto predenj jih vzamemo iz ponve.
Pa vendar, zrezki bodo res veliko mehkejši, glede na čas priprave. Ampak je veliko odvisno tudi od tega, kateri del govedine se uporabi, ter od starosti goveda samega.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah