Zamrznjen limonin sok
Print Friendly, PDF & Email

V zimskem času nas bo pogosto zeblo. Prijetno nam bo, ko se bomo stisnili pod odejo in pogreli s skodelico toplega čaja z limono ali medom. Da nam limon ne bo potrebno ožemati vsakič znova, je tule opisan priročen trik.

zamrznjen limonin sok (2)

Pripomočki za zamrznjen limonin sok:

  • nož
  • deska
  • ožemalnik
  • zbirna posoda (ki drži vsaj 1 l)
  • vrečke za led
  • zamrzovalnik

Sestavine za zamrznjen limonin sok:

  • približno 1 kg limon, lahko pa tudi več

Postopek za zamrznjen limonin sok:

Limone prerežemo na pol in jih ožamemo na ožemalniku. Sok nalivamo v zbirno posodo.

zamrznjen limonin sok (3)_1

Ko ožamemo vse limone, sok iz zbirne posode prelijemo v vrečko za ledene kocke. Če pogosto kuhamo čaj za več ljudi, vrečko napolnimo do vrha, če pa po navadi čaj pijemo sami, vrečko napolnimo le do polovice. Previdno jo položimo v zamrzovalnik. Če smo jo napolnili le do polovice, jo zelo previdno pogladimo, da se sok enakomerno porazdeli po vsej vrečki. Tako bomo dobili bolj ploščate kocke limoninega soka, kar bo zadostovalo za eno skodelico čaja. Ko limonin sok v zamrzovalniku zamrzne, lahko vrečko razrežemo na posamezne kocke, da bomo vsakič lahko iz zamrzovalnika vzeli natanko eno in jo spustili v skodelico vročega čaja.

zamrznjen limonin sok (1)

Naj vam bo prijetno toplo!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.6]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor