Bonboni z žajbljem in timijanom
Print Friendly, PDF & Email

V hladnih dneh, ko se spopadamo s prehladnimi obolenji in bolečim grlom, so doma izdelani bonboni z žajbljem in timijanom pravi balzam za takšne tegobe. Še posebej umirijo dražeč kašelj in skeleče grlo.bonboni-z-zajbljem-in-timijanom-5

Bonboni z žajbljem in timijanom – pripomočki:

  • kozica
  • tehtnica
  • žlica
  • peki papir
  • skodelica
  • embalaža za bonbone

Bonboni z žajbljem in timijanom – sestavine:

  • 100 g sladkorja (belega ali rjavega)bonboni-z-zajbljem-in-timijanom-1
  • 1 dl vode
  • 1 žlica medu
  • 6 listov svežega žajblja
  • 2 vejici svežega timijana
  • 1 žlička sladkorja v prahu za posip

Bonboni z žajbljem in timijanom – postopek:

V kozico odtehtamo sladkor, dolijemo vodo in dodamo še vse ostale sestavine.

bonboni-z-zajbljem-in-timijanom-2

Ko zavre, zmanjšamo ogenj in pustimo vreti cca. 15 minut. Občasno premešamo. Po kuhanju odstranimo liste žajblja in timijana. Pri tem moramo biti zelo previdni, kajti masa je zelo vroča. Timijanu bo med kuhanjem najverjetneje kakšen listek odpadel, vendar jih lahko pustimo v masi.

bonboni-z-zajbljem-in-timijanom-10

S pomočjo žlice na peki papir nakapljamo bonbončke. Ni pomembno, če niso vsi enakih oblik in enakih velikosti.

bonboni-z-zajbljem-in-timijanom-3

Na peki papirju jih pustimo kakšno uro, da se popolnoma ohladijo in strdijo. Nato jih posipamo s sladkorjem v prahu in jih nežno obrnemo.

Namig
Priporočam uporabo sladkorja v prahu, ki se ne topi, ker jim podaljša rok obstojnosti. Kajti, če se sladkor stopi, bonboni postanejo mokri in se zlepijo.

bonboni-z-zajbljem-in-timijanom-4

Naši bonbončki so gotovi in lahko jih predevamo v škatlico za bonbone.

bonboni-z-zajbljem-in-timijanom-8

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor