Zelenjavno-piščančja mineštra
Print Friendly, PDF & Email

Pride dan, ko imamo hladilnik poln zelenjave in jo je potrebno na vsak način porabiti. Tukaj je super recept za zelenjavno-piščančjo mineštro, ki je enostavna za pripravo in zelo okusna ter vsekakor primerna za otroke.

Zelenjavno-piscancja-minestra-9

Zelenjavno-piščančja mineštra – pripomočki:

  • velik lonec
  • manjša kozica
  • kuhalnica
  • 2 plastični posodi
  • nož, lupilec in deska

Zelenjavno-piščančja mineštra – sestavine:

(za 5 – 6 oseb)

  • 300 – 400 g piščančjih delov (nogice, bedra, perutničke) ali razkosan manjši piščanec
  • 1 rdeča čebula
  • 5 večjih oranžnih korenčkov in 1 rumen
  • polovica pora
  • 6 večjih krompirjev
  • polovica glave cvetače
  • 150 g paradižnikove mezge
  • 3 žličke soli
  • sesekljan svež ali sušen peteršilj
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 – 2, 5 l vode
  • 70 g masla in 50 g moke za zabelo

Zelenjavno-piščančja mineštra – postopek:

Vso zelenjavo najprej dobro operemo. V kolikor je zelenjava precej umazana si lahko pomagamo z nasvetom za hitro in učinkovito pranje zelenjave. Korenje nasekljamo na srednje velike kocke, por pa precej na drobno. Cvetačo in krompir pa razrežemo na malo večje dele in pustimo v vodi, da se namaka, saj ju bomo uporabili malo kasneje.

Zelenjavno-piscancja-minestra-1

V lonec vlijemo olivno olje in na njem prepražimo na drobno sesekljano rdečo čebulo. Nato dodamo piščančje dele in v zaprtem loncu pražimo toliko časa, dokler se ne izgubi vsa barva po surovem mesu.

Zelenjavno-piscancja-minestra-3

Nato dodamo sesekljan por in korenček ter pražimo 5 – 10 minut.

Zelenjavno-piscancja-minestra-4

Praženo zelenjavo in meso zalijemo s paradižnikovo omako, katero malenkost pokuhamo, nato pa zalijemo z vodo. Pustimo, da vre 20 – 25 minut, da se piščanec dobro skuha.

Zelenjavno-piscancja-minestra-5

Odcedimo cvetačo in jo dodamo v lonec in pustimo, da vre vsaj 5 minut.

Zelenjavno-piscancja-minestra-6

Zatem dodamo še krompir in vse skupaj solimo ter ponovno pustimo, da vre vse do trenutka, ko je krompir kuhan.

Zelenjavno-piscancja-minestra-7

Na koncu s kuhalnico pretlačimo nekaj krompirjev in malo cvetače, da se zelenjavno – piščančja mineštra dodatno zgosti. Medtem, ko vse skupaj vre, si v kozici pripravimo zabelo. Na ogenj pristavimo maslo in počakamo, da se raztopi. Dodamo moko in jo malenkost prepražimo. Vzamemo 1 zajemalko mineštre in jo dodamo k zabeli, premešamo in vlijemo v lonec, ter zadnji korak ponovimo.

Zelenjavno-piscancja-minestra-2

Zabelo kuhamo še 5 – 10 minut. Za konec dodamo še sesekljan peteršilj.

Zelenjavno-piscancja-minestra-8

Zelenjavno-piščančja mineštra je gotova. Skuhate jo lahko poln lonec in jo imate za dva dni, saj je tudi naslednji dan odličnega okusa.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor