Mesna štručka po italijansko
Print Friendly, PDF & Email

Mesna štruča, tako imenovana polpettone, je priljubljena jed v sosednji Italiji. Je sestavljena jed iz mesa, jajc, sira in kuhanega pršuta. Mesna štručka po italijansko bo zadovoljila še tako zahtevne goste, saj je polna okusov in zelo nasitna.

Mesna strucka po italijansko (17)

Pripomočki za pripravo mesne štručke po italijansko:

  • posoda za mešanje
  • pekač velikosti 23×30 cm
  • peki papir
  • manjša ponev za kuhanje jajca
  • nož
  • žlica
  • valjar

Sestavine za pripravo mesne štručke po italijansko:

(za 2 osebi)

  • 300 g mletega mešanega mesa
  • 1 trdo kuhano jajce
  • 1 jajce
  • 2 rezini kruha za toast
  • 20 g parmezana
  • 50 g sira
  • 50 g kuhanega pršuta
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • maslo
  • 0,3 dcl mleka
  • sesekljan peteršilj

Postopek priprave mesne štručke po italijansko:

Najprej si pripravimo vse sestavine.

Mesna strucka po italijansko (1)

Kruh za toast namakamo v mleko. V posodo v katero smo položili meso bomo dodali jajce, peteršilj, sol, poper, parmezan, kruh za toast, ki smo ga zdrobili na koščke in otresli mleka.mesna-strucka-po-italjansko

Na koncu dodamo še peteršilj in vse skupaj dobro premešamo.

Mesna strucka po italijansko (5)

Posebej bomo skuhali 1 jajce na trdo ter ga pustili, da se ohladi.

Mesna strucka po italijansko (4)

Peki papir si položimo na delovno površino. Maso za štručko položimo na peki papir in počasi razvaljamo, da pridobimo pravokotno obliko.

Mesna strucka po italijansko (6)

Sedaj bomo našo mesno štručko po italijansko naložili s kuhanim pršutom, sirom in na četrtine narezanim jajcem, ki smo ga predhodno skuhali.

mesna-strucka-po-italjansko-1

S pomočjo peki papirja bomo sedaj zavili mesno štručko. Pazljivo in počasi, da se ne bi odpirala. Ko smo mesno štručko zavili dobro zapremo robove.

Mesna strucka po italijansko (10)

Na mesno štručko bomo položili nekaj koščkov masla in vse skupaj zaprli s peki papirjem. Na koncu jo postavimo na pekač. V kolikor boste dodali krompir, pekač obložite s peki papirjem in dodajte kanček olivnega olja.

mesna-strucka-po-italjansko-3

Mesno štruco po italijansko pečemo 30 minut na 180 °C.

Mesna strucka po italijansko (14)

Nato iz štručke odvijemo peki papir in pustimo, da se peče še 10 minut.

Mesna strucka po italijansko (15)

Naša mesna štručka po italijansko je sedaj pripravljena za serviranje. Narežimo jo na kolobarje in serviramo skupaj s krompirjem ali drugo prilogo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor