Mesna štručka po italijansko
Mesna štruča, tako imenovana polpettone, je priljubljena jed v sosednji Italiji. Je sestavljena jed iz mesa, jajc, sira in kuhanega pršuta. Mesna štručka po italijansko bo zadovoljila še tako zahtevne goste, saj je polna okusov in zelo nasitna.
Pripomočki za pripravo mesne štručke po italijansko:
- posoda za mešanje
- pekač velikosti 23×30 cm
- peki papir
- manjša ponev za kuhanje jajca
- nož
- žlica
- valjar
Sestavine za pripravo mesne štručke po italijansko:
(za 2 osebi)
- 300 g mletega mešanega mesa
- 1 trdo kuhano jajce
- 1 jajce
- 2 rezini kruha za toast
- 20 g parmezana
- 50 g sira
- 50 g kuhanega pršuta
- sol
- poper
- olivno olje
- maslo
- 0,3 dcl mleka
- sesekljan peteršilj
Postopek priprave mesne štručke po italijansko:
Najprej si pripravimo vse sestavine.
Kruh za toast namakamo v mleko. V posodo v katero smo položili meso bomo dodali jajce, peteršilj, sol, poper, parmezan, kruh za toast, ki smo ga zdrobili na koščke in otresli mleka.
Na koncu dodamo še peteršilj in vse skupaj dobro premešamo.
Posebej bomo skuhali 1 jajce na trdo ter ga pustili, da se ohladi.
Peki papir si položimo na delovno površino. Maso za štručko položimo na peki papir in počasi razvaljamo, da pridobimo pravokotno obliko.
Sedaj bomo našo mesno štručko po italijansko naložili s kuhanim pršutom, sirom in na četrtine narezanim jajcem, ki smo ga predhodno skuhali.
S pomočjo peki papirja bomo sedaj zavili mesno štručko. Pazljivo in počasi, da se ne bi odpirala. Ko smo mesno štručko zavili dobro zapremo robove.
Na mesno štručko bomo položili nekaj koščkov masla in vse skupaj zaprli s peki papirjem. Na koncu jo postavimo na pekač. V kolikor boste dodali krompir, pekač obložite s peki papirjem in dodajte kanček olivnega olja.
Mesno štruco po italijansko pečemo 30 minut na 180 °C.
Nato iz štručke odvijemo peki papir in pustimo, da se peče še 10 minut.
Naša mesna štručka po italijansko je sedaj pripravljena za serviranje. Narežimo jo na kolobarje in serviramo skupaj s krompirjem ali drugo prilogo.
Dober tek!