Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Če imate doma svinjske zrezke in malo zelenjave, lahko pripravite hitro in okusno kosilo, ki ima pridih domače tradicionalne kuhinje, po drugi strani pa tudi kanček sodobne kulinarike. Zakaj bi svinjske zrezke vedno delali na enak način, če se lahko z njimi poigramo in vsakič ustvarimo nekaj drugega. Tokrat se poigrajte z njimi na ta način, kot je prikazano v tem receptu in naj bodo na vašem krožniku svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Pripomočki za svinjske zrezke v omaki:

  • ponev
  • krožnik za marinado
  •  vrečka za zamrzovanje
  • bat za meso
  • malo folije za živila ali alu folije
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • kuhinjski nož
  • posodica
  • metlica za stepanje

Svinjski zrezki v omaki – sestavine

Za 2 osebi:

  • 2 svinjska zrezka
  • 1 manjša bučka
  • 75 g šampinjonov
  • 50 ml belega vina
  • 150 ml jušne osnove
  • 10 g gladke pšenične moke
  • 30 g kisle smetane
  • 40 ml smetane za kuhanje
  • 1 jušna žlica gorčice
  • 1 strok česna
  • 2 lista lovora
  • 100 ml mineralne vode
  • malo oljčnega olja
  • ščepec soli in popra

Postopek priprave svinjskih zrezkov v omaki:

Sveža svinjska zrezka operemo.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Zrezka zavijemo v vrečko za zamrzovanje in potolčemo.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Zrezka posolimo in popopramo, premažemo ju z gorčico. Nanju položimo lovora.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Zrezka zalijemo z mineralno vodo, krožnik zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za nekaj ur.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Nato ponev naoljimo in olje močno segrejemo. Zrezka popečemo z obeh strani; na vsaki nekje 4 do 5 minut.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Bučko narežemo na srednje velike kocke, česen na lističe, šampinjone na četrtine. V ponev dodamo vse troje: bučke, česen in šampinjone.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Še malo solimo in popramo. Polijemo še z malo olja in premešamo. Pokrito kuhamo na zmernem ognju 3 do 4 minute. Nato dodamo belo vino in pustimo odkrito kuhati, dokler vino ne izhlapi.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

V posodo damo jušno osnovo.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Vanjo dodamo moko in kislo smetano.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Z metlico premešamo in dobimo gladko osnovo.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Dobljeno osnovo dodamo v ponev in premešamo.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Kuhamo do vretja, potem dodamo še smetano za kuhanje in spet premešamo.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. To je kar hitro, po nekaj minutah lahko ponev odstranimo z ognja.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Zrezka postrežemo na krožniku, kjer ju prekrijemo z zelenjavo in omako, tako da ju na nek način skrijemo in s tem naredimo nekakšno skrivnost na krožniku. Okusni svinjski zrezki v še boljši omaki so res okusni in sočni, omaka pa je zelo aromatična in prijetnega, sladkega okusa.

Okusni svinjski zrezki v še boljši zelenjavni omaki

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor