Preprosta mesna omaka
Kadar nimamo ideje za pripravo obroka na hitro, je preprosta mesna omaka prava rešitev. Za pripravo ne potrebujemo posebnih sestavin, ne zahteva veliko časa, primerna pa je tako za kosilo kot tudi za večerjo. Za podlago izberemo testenine, lahko pa tudi kaj drugega, po svojem okusu. Posebno pri otrocih je vedno dobrodošla.
Preprosta mesna omaka – pripomočki
- nož
- deska za sekljanje
- posoda za kuhanje
- žlica za mešanje
- grelna plošča – štedilnik
Preprosta mesna omaka – sestavine
za 4 osebe
- 500 g mešanega mletega mesa
- 2 veliki žlici olja (olivnega)
- 1malo večja čebula
- 3 stroki česna
- žlička soli (po okusu)
- lovorjev list
- ščepec mletega črnega popra
- ščepec kurkume
- ščepec origana
- ščepec majarona
- ščepec muškatnega oreščka
- 1 žlička rdeče mlete paprike
- 3 velike žlice paradižnikove mezge
- 1 velika žlica moke
- 2-3 dcl vode
Preprosta mesna omaka – postopek
V posodo za kuhanje vlijemo olje in segrevamo na zmerni temperaturi. Med tem časom nasekljamo čebulo in česen.
Pražimo toliko časa, da čebula postekleni in česen zadiši.
Dodamo meso in začimbe (razen paradižnikove mezge) in premešamo ter prepražimo.
Dodamo še paradižnikovo mezgo in vodo, premešamo in pokrijemo ter kuhamo na zmernem ognju približno pol ure. V času kuhanja nekajkrat premešamo.
Za zgostitev omake moko zmešamo z nekoliko vode in vmešamo v omako. Vse skupaj prevremo in kuhamo še 10 minut.
Med kuhanjem omake pripravimo tudi prilogo po izboru – testenine, krompir, … Jaz sem jo pripravila s špageti.
Dober tek!