Preprosta mesna omaka
Print Friendly, PDF & Email

Kadar nimamo ideje za pripravo obroka na hitro, je preprosta mesna omaka prava rešitev. Za pripravo ne potrebujemo posebnih sestavin, ne zahteva veliko časa, primerna pa je tako za kosilo kot tudi za večerjo. Za podlago izberemo testenine, lahko pa tudi kaj drugega, po svojem okusu. Posebno pri otrocih je vedno dobrodošla.

Preprosta mesna omaka

Preprosta mesna omaka – pripomočki

  • nož
  • deska za sekljanje
  • posoda za kuhanje
  • žlica za mešanje
  • grelna plošča – štedilnik

Preprosta mesna omaka – sestavine

za 4 osebe

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 2 veliki žlici olja (olivnega)
  • 1malo večja čebula
  • 3 stroki česna
  • žlička soli (po okusu)
  • lovorjev list
  • ščepec mletega črnega popra
  • ščepec kurkume
  • ščepec origana
  • ščepec majarona
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 1 žlička rdeče mlete paprike
  • 3 velike žlice paradižnikove mezge
  • 1 velika žlica moke
  • 2-3 dcl vode

Preprosta mesna omaka – postopek

V posodo za kuhanje vlijemo olje in segrevamo na zmerni temperaturi. Med tem časom nasekljamo čebulo in česen.

Preprosta mesna omaka

Pražimo toliko časa, da čebula postekleni in česen zadiši.

Preprosta mesna omaka

Dodamo meso in začimbe (razen paradižnikove mezge) in premešamo ter prepražimo.

Preprosta mesna omaka

Dodamo še paradižnikovo mezgo in vodo, premešamo in pokrijemo ter kuhamo na zmernem ognju približno pol ure. V času kuhanja nekajkrat premešamo.

Preprosta mesna omaka

Za zgostitev omake moko zmešamo z nekoliko vode in vmešamo v omako. Vse skupaj prevremo in kuhamo še 10 minut.

Preprosta mesna omaka

Med kuhanjem omake pripravimo tudi prilogo po izboru – testenine, krompir, … Jaz sem jo pripravila s špageti.

Preprosta mesna omaka

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor