Mehki svinjski zrezki v slastni omaki
Če imate svinjske zrezke, vam priporočam, da jih pripravite na način, kot je predstavljen v receptu. Tako pripravljeni zrezki so zelo mehki in se kar topijo v ustih, omaka pa je božanska in jo je težko opisati, zato jo je najbolje kar poskusiti. Mehki svinjski zrezki v slastni omaki so lahko na vašem krožniku že v 30 minutah. Če jih še niste pripravili na tak način, jih skušajte in gotovo boste obliznili prste in polizali krožnik. 🙂
Pripomočki za svinjske zrezke v omaki:
- ponev
- pokrovka
- krožnik
- kuhalnica ali obračalka
Svinjski zrezki v slastni omaki – sestavine
Za 2 osebi:
- 2 svinjska zrezka
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl belega vina
- 1 dl vode
- ščepec soli in popra
- čajna žlica gorčice
- 200 ml smetane za kuhanje
Postopek za pripravo svinjskih zrezkov v omaki:
Svinjska zrezka operemo, posušimo in ju z obeh strani natremo s soljo in poprom.
Olje v ponvi močno segrejemo in nanj dodamo zrezka, ki ju lahko prej, če sta debela, potolčemo (ni pa nujno).
Na hitro ju zapečemo – to pomeni, da ju pečemo na vsaki strani nekje 3 do 4 minute.
Nato ju prestavimo v krožnik in pokrijemo, da ostaneta topla.
V ponev dodamo belo vino in s pomočjo kuhalnice ali obračalke premešamo delce, ki so ostali od peke mesa.
Počakamo, da vino malo izhlapi, potem dodamo gorčico in smetano za kuhanje.
Premešamo. Dobiti moramo kompaktno in gladko omako, ki je privlačna že na videz.
Omako malo popramo in solimo.
Nato v ponev vrnemo zrezka, dodamo vodo, premešamo in pokrijemo s pokrovko. Na šibkem ognju zrezka v omaki kuhamo še 15 minut.
Po 15 minutah je kosilo pripravljeno. Nič lažjega, kajne? 🙂 Če se vam zdi, da se je omaka preveč zgostila, lahko dodate še malo vode. Mehki svinjski zrezki v slastni omaki so že na mizi in čakajo, da jih poskusite. Zraven lahko postrežete različne priloge, meni pa so najboljša priloga Odlični krompirjevi kroketi, saj je to dvoje res božanska kombinacija. Dober tek!