Peresniki Carbonara malo drugače
Za kosilo sem si zaželela Carbonaro, nato pa ugotovim, da mi nekaj sestavin manjka. Imam pa nekaj drugih sestavin, ki pa jih prav tako lahko vključim v to jed in tako so nastali peresniki Carbonara malo drugače. Pa poglejmo …
Peresniki Carbonara – pripomočki:
- globok lonec
- široka posoda za pečenje
- plastična posoda
- vilica, nož in deska
- ribežen
- skodelica
- cedilo
- štedilnik
Peresniki Carbonara – sestavine:
(za 2 osebi)
- 70 g suhe salame (okus po želji)
- 1 strok česna
- ščepec suhe bazilike
- ščepec čilija ali polovica svežega čilija
- dve žlički soli
- ščepec popra
- 1 večje jajce
- 1, 5 dl jogurta
- 30 g parmezana Grana Padana
- 250 g peresnikov
- 2 žlici olivnega olja
Peresniki Carbonara – postopek:
V globok lonec zavremo vodo z dvema žličkama soli in skuhamo peresnike po navodilih proizvajalca. V široki posodi na olju stremo 1 strok česna in dodamo na kocke narezano suho salamo.
Dodamo še čili in baziliko. Vse skupaj pražimo dokler se peresniki se skuhajo. V posodi razžvrkljamo jajce, dodamo jogurt, ščep soli in popra ter nariban parmezan. Vse dobro premešamo.
Ko so peresniki kuhani vzemimo skodelico in zajamemo vodo v kateri so se kuhali peresniki ter jo pustimo na strani. Ostale peresnike odcedimo in jih dodamo v posodo k suhi salami. Na nizkem ognju vse premešamo ter zalijemo z 1 dl vode, katero smo dali na stran. Nato dodamo še mešanico jajc, jogurta in parmezana in kuhamo še 1 – 2 minuti.
Peresniki Carbonara malo drugače so gotovi. Še tople postrezite na krožnik in čez naribajte še malo parmezana. V kolikor jih želite jesti kasneje, jih pred postrežbo ponovno zalijte z vodo v kateri so se kuhali peresniki. Tako bo jed ponovno sveža.
Dober tek!