Peresniki Carbonara malo drugače
Print Friendly, PDF & Email

Za kosilo sem si zaželela Carbonaro, nato pa ugotovim, da mi nekaj sestavin manjka. Imam pa nekaj drugih sestavin, ki pa jih prav tako lahko vključim v to jed in tako so nastali peresniki Carbonara malo drugače. Pa poglejmo …

Peresniki-Carbonara-malo-drugace-5

Peresniki Carbonara – pripomočki:

  • globok lonec
  • široka posoda za pečenje
  • plastična posoda
  • vilica, nož in deska
  • ribežen
  • skodelica
  • cedilo
  • štedilnik

Peresniki Carbonara – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 70 g suhe salame (okus po želji)
  • 1 strok česna
  • ščepec suhe bazilike
  • ščepec čilija ali polovica svežega čilija
  • dve žlički soli
  • ščepec popra
  • 1 večje jajce
  • 1, 5 dl jogurta
  • 30 g parmezana Grana Padana
  • 250 g peresnikov
  • 2 žlici olivnega olja

Peresniki Carbonara – postopek:

V globok lonec zavremo vodo z dvema žličkama soli in skuhamo peresnike po navodilih proizvajalca. V široki posodi na olju stremo 1 strok česna in dodamo na kocke narezano suho salamo.

Peresniki-Carbonara-malo-drugace-1

Dodamo še čili in baziliko. Vse skupaj pražimo dokler se peresniki se skuhajo. V posodi razžvrkljamo jajce, dodamo jogurt, ščep soli in popra ter nariban parmezan. Vse dobro premešamo.

Peresniki-Carbonara-malo-drugace-3

Ko so peresniki kuhani vzemimo skodelico in zajamemo vodo v kateri so se kuhali peresniki ter jo pustimo na strani. Ostale peresnike odcedimo in jih dodamo v posodo k suhi salami. Na nizkem ognju vse premešamo ter zalijemo z 1 dl vode, katero smo dali na stran. Nato dodamo še mešanico jajc, jogurta in parmezana in kuhamo še 1 – 2 minuti.

Peresniki-Carbonara-malo-drugace-4

Peresniki Carbonara malo drugače so gotovi. Še tople postrezite na krožnik in čez naribajte še malo parmezana. V kolikor jih želite jesti kasneje, jih pred postrežbo ponovno zalijte z vodo v kateri so se kuhali peresniki. Tako bo jed ponovno sveža.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor