Filiranje sardel
Print Friendly, PDF & Email

Filiranje sardel je sila enostavno in hitro, zahteva le nekaj spretnosti s prsti. Sardele so odlične ribe iz prve prehranske verige, filirane pa bodo všeč vsem, ki jim kosti delajo težave.

Filiranje sardel – pripomočki:

  • deska
  • nož
  • krožnik ali skleda za odlaganje

Filiranje sardel – postopek priprave

Pred filiranjem je sardele potrebno očistit (kako jih očistiti poglejte v receptu Sardele slastno sočne kraljice med ribami – čiščenje in peka). Očiščeno in nekoliko odcejeno sardelo primete v roko in z palcem druge roke po trebušni strani tik ob hrbtenični kosti potegnete z nohtom od sredine trebuha proti repu tako, da meso odstopi od kosti.

Isti postopek ponovite še po drugi strani proti zgornji strani sardele.

Sardelo nato položite na desko. Na sredini sardele z prsti dvignite kost in jo dvignite od mesa.

Z prstom potegnite pod kostjo in jo ločite od mesa. Na koncu še kost odrežite pri repu.

Tako filirane sardele polagajte na krožnik in jih shranite do priprave.

Pečete jih lahko kar na žaru, v ponvi ali malo pomokane. Posolite jih ko jih obračate.

Več o sardelah in njihovi prehranski vrednosti preberite na dnu recepta Sardele slastno sočne kraljice med ribami.

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor