Puding iz mikrovalovne pečice
Print Friendly, PDF & Email

Slasten puding, kdo ga ne pozna, pa še veliko različnih okusov  imamo na izbiro in tudi z okrasitvami imamo veliko možnosti,  je res izjemna sladica, ki je hitro pripravljena in ne zahteva veliko znanja. Vendar se puding rad prime dna posode in kljub mešanju se zasmodi in izgubi tisti prvoten željen okus. Obstaja rešitev – v mikrovalovni pečici bo kuhan še hitreje in ni nevarnosti, da se prime dna in zasmodi ter spremeni okus. Tako kuhan puding je še bolj okusen in kremast. Preizkusite in videli boste razliko.

Puding iz mikrovalovne pečice – pripomočki:

  • mikrovalovna pečica
  • steklena ali plastična skleda za kuhanje
  • skleda za mešanje pudinga
  • metlica za stepanje
  • žlica
  • zajemalka
  • servirne posodice

Puding iz mikrovalovne pečice – sestavine:

Za 4 porcije:

  • 500 ml mleka
  • 40 g sladkorja
  • 37 – 40 g prašek za puding z okusom po želji
  • 1 žlička jagodne marmelade
  • krhelj mandarine

Puding iz mikrovalovne pečice – postopek:

Najprej stresemo prašek za puding v skledo, mu dodamo sladkor in premešamo. Od mleka odvzamemo 6 žlic hladnega mleka in jih zmešamo s praškom za puding in sladkorjem.

Preostalo mleko postavimo v mikrovalovno pečico, da zavre, približno časovno 4 minute, v pečici stopnjo vročine naravnamo na najvišjo stopnjo.

Ko se mleko segreva, oplaknemo z vodo servirne posodice in jih obrnemo, da se odvečna voda odteče.

Ko mleko zavre, ga vzamemo iz mikrovalovne pečice in mu dodamo dobro premešano mešanico za puding. Dobro premešamo in postavimo v mikrovalovno pečico in med kuhanjem vsake pol minute  premešamo, da se puding porazdeli enakomerno med mleko. Ves čas  kuhanja traja  približno 2-3 minute.


In puding je kuhan brez grudic in je bolj okusen in kremast. Z zajemalko naložimo še vroč puding v servirne posodice in okrasimo. Jaz sem ga okrasila z jagodno marmelado in krhljem sveže mandarine.

Puding lahko jemo samostojno kakor malico ali pa vključeno za posladek po kosilu ali obogatitev kosila ob enolončnicah in juhah. Nekaj idej za jedi ob katerih lahko ponudite puding: fižolova kremna juha z ribano kašo,  čebulna juha z bučkami in koleraba v enolončnicitople kumare s krompirjem, paše tudi poleg kmečkega kislega zeljaričeta z juho od kuhane šunkekremne bučne juheslastne porove in grahove juhe. In poleg zdravilne prežgankečebulne juhe po francoskojuhe iz kopriv ali slastne trojke v enolončnici in tudi ob enolončnici iz ohrovta.

Dober tek vam želi Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.9]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor