Kutinov kompot brez dodanega sladkorja
Kutinov kompot brez dodanega sladkorja in dodanih dišav oziroma začimb, je rahlo kiselkastega okusa, rezine kutine so kompaktne, brez izrazitega
Preberi večPripravite svojo shrambo za zimo z okusno domačo ozimnico! V kategoriji “Ozimnica” najdete preproste recepte za vlaganje zelenjave, pripravo marmelad, sokov, kislih kumaric in drugih domačih dobrot. Odkrijte preverjene načine za ohranjanje svežine in okusa sezonskih pridelkov, da boste uživali v njih vse leto. Poskrbite, da bo vaša shramba polna domačih zakladov!
Kutinov kompot brez dodanega sladkorja in dodanih dišav oziroma začimb, je rahlo kiselkastega okusa, rezine kutine so kompaktne, brez izrazitega
Preberi večMarmelada iz kivija je sladko kiselkastega okusa, vsekakor vredna, da jo poizkusite. Jaz jo pripravim z dodatkom jabolk in brez
Preberi večKo nam na vrtu ostane veliko zelenega paradižnika, ki zaradi vremenskih pogojev ne bodo dozoreli, niso pa primerni za shranjevanje
Preberi večKadar imamo na voljo svež domač peteršilj, je super, kadar ni tako, pa je dobro imeti zalogo le-tega. Sama si
Preberi večSrbsko solato bi v bistvu lahko poimenovali “pospravljanje vrta”. Namreč, ko se poletje prevesi v jesen in imamo na vrtu
Preberi večKadar imamo na vrtu obilo zelenjave, jo je pametno nekaj shraniti za kasneje. Poznamo različne načine shranjevanja, med katerimi mi
Preberi večJabolčna marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevije je okusna, ne preveč sladka marmelada, saj jaz dodam samo eno
Preberi večSlivov namaz z limono in rumom je namaz odličnega sladko kislega okusa, ki po svoji teksturi spominja na marmelado in
Preberi večJabolčni sok iz sokovnika si pripravimo takrat, kadar nimamo stiskalnice za stiskanje sadja, pod drevesi jablane, ki je nismo škropili,
Preberi večParadižnikovo solato s čebulo za ozimnico si pripravimo zato, ker je sočna, osvežujoča, rahlo kisla in okusna, ponudimo jo lahko
Preberi večListe vinske trte lahko preprosto vložimo v ohlajeno slanico in jih tako shranimo za čas, ko jih potrebujemo, v naravi
Preberi večZamrznjen paradižnik ohrani odličen svež okus paradižnika, njegova tekstura pa postane bolj tekoča, da se težko uporablja surov. Kljub temu
Preberi večSok iz kosmulje s stevio je kislo sladkega okusa, saj dodana stevia daje del sladkobnega okusa, ki ga pri sokovih
Preberi večFermentiranje ali kisanje bučk ali buč je postopek shranjevana bučk za čas, ko na vrtovih ni več zelenjave v izobilju.
Preberi večKosmulje, ki jih zamrznemo, so shranek, ki ga uporabimo v času, ko sadja ni v izobilju. Če pa se vmes
Preberi večMarmelada iz jagod, ribeza in marelic je nastala po naključju, a je hitro postala moj najljubši okus marmelade. Rahlo kisla
Preberi večKompot iz mirabel je zelo okusen, sladko kisel in največkrat lepe rumeno rdeče barve, kompot je tudi zelo hitro pripravljen
Preberi več