Priprava in zamrzovanje kosmulj
Print Friendly, PDF & Email

Kosmulje, ki jih zamrznemo, so shranek, ki ga uporabimo v času, ko sadja ni v izobilju. Če pa se vmes pripeti, da v zamrzovalniku zmanjkuje prostora, kosmulje še vedno lahko odtajamo in iz njih skuhamo kompot, sok ali pa marmelado. Kosmulje imajo sladko kiselkast okus in so polne mineralov in vitaminov, med katerimi najbolj izstopa vitamin C in nas spominjajo na ribez, v Sloveniji je najbolj razširjena kosmulja temno rdeče barve, poznamo pa tudi še bele, zelene in roza.

Kosmulje pripravljene za zamrzovanje

Pripomočki za zamrzovanje kosmulj

  • plastične posodice primerne za zamrzovanje

Sestavine za zamrzovanje kosmulj

  • zelene ali rdeče kosmulje v poljubni količini

Priprava in zamrzovanje kosmulj

Nabiranje kosmulj je zelo počasno, saj so veje na katerih zapeljivo visijo sadeži kosmulje polna trnov in bodic, ki branijo lepe sadeže s črtami, ki nas spominjajo na mini velikonočne pirhe.

Kosmulje pripravljene za zamrzovanje

Nabrane kosmulje po potrebi operemo, jih damo na cedilo in osušimo, lahko jih ločimo po barvi, ali pa ji zmešamo skupaj, odločimo se, ko vemo za kaj jih bomo uporabili, ko bodo zamrznjene.

Pred zamrzovanjem jim odstranimo muho in tudi pecelj, pri tem pa moramo paziti, da kosmulje ostanejo suhe, da se nam med zamrzovanjem na sprimejo.

Pregledane in očiščene kosmulje zamrzujemo v posodi, ki je primerna za zamrzovanje živil, pred uporabo jih odmrznemo na sobni temperaturi.

Kosmulje pripravljene za zamrzovanje

Kosmulja je malo poznano sadje, ki spada med jagodičevje in jo lahko uporabimo kot dodatek in dekoracijo slaščicam, kosmičem, delamo kompot, sok ali pa marmelado. Lučka Glaser

Zamrzujemo lahko tudi druge vrste sadja in jagodičevja

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor