Maline za zamrzovanje
Print Friendly, PDF & Email

Maline, ki jih zamrznemo so shranek dobrodošel v času, ko malin zmanjka v naravi in tudi na vrtu.
Maline vsebujejo veliko zdravilnih snovi, med katerimi je najbolj poznan vitamin C, vsebuje pa tudi citronsko kislino, sladkor, mineralne soli in karotene. Zaradi svojih sestavin so priporočljive za dietno prehrano sladkornih in ledvičnih bolnikov.

Maline za zamrzovanje

Pripomočki za zamrzovanje malin

  • zamrzovalna skrinja ali omara

Maline za zamrzovanje

Količina primerna našim potrebam.

  • maline

Postopek za zamrzovanje malin

Maline obiramo v suhem vremenu, obiranje ni priporočljivo takoj po dežju, saj so maline prepojene z vodo in se med zamrzovanjem posledično sprimejo. Obirati jih moramo nežno, posebno za zamrzovanje, saj so zelo občutljive in zelo hitro spustijo sok, če jih s prsti preveč stisnemo.

Nabrane maline še enkrat pregledamo, odstranimo smeti in listke, posebno pa moramo biti pazljivi na razne žuželke in mravlje, ki se rade skrivajo vmes.

Maline za zamrzovanje

Nabrane in pregledane maline rahlo in nežno natresemo v posodice, ki so primerne za shranjevanje živil in za zamrzovanje, napolnimo jih toliko, da jih tudi lahko zapremo, ne da bi pri tem stisnili in zmečkali maline in zamrznemo.

Maline za zamrzovanje

Če so maline pravilno shranjene in zamrznjene, se ne sprimejo in jih lahko uporabljamo za pripravo pijač, okrasitev slaščic in tortic.

Maline za zamrzovanje

Če nam posodice zavzamejo preveč prostora, maline sveže ali pa tudi že zamrznjene stresemo v vrečke in jih položimo v skrinjo ali zamrzovalno omaro.

Maline za zamrzovanje

Zelo rada shranjujem pridelke iz vrta, še rajši pa shranjene uporabljam v moji kuhinji. Lučka Glaser

Še nekaj nasvetov za zamrzovanje pridelkov

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor