Sok iz malin s stevio
Print Friendly, PDF & Email

Sok iz malin s stevio je naravno okusen, sladkobnost mu dodatno daje rastlina stevia, ki jo svežo ali posušeno že stoletja uporabljamo kot sladilo, ki ne vsebuje kalorij, saj jo sestavljajo steviolni glikozidi ki so sladki in ne vsebujejo ogljikovih hidratov. Okus po malinah je odvisen tudi od zrelosti malin in sladkorja, ki ga maline vsebujejo, zato sok lahko pijemo brez dodane vode, če pa je preveč sladak, pa ga lahko tudi razredčimo. Sok je primeren za vse tiste, ki se sladkorju izogibate in tudi za diabetike.

Sok iz malin s stevio

Pripomočki za pripravo soka iz malin s stevio

  • sokovnik na paro
  • steklenice z zamaškom

Sestavine za pripravo soka iz malin s stevio

Za 2ooo ml malinovega soka

Priprava soka iz malin s stevio

Nabrane maline pregledamo, odstranimo peclje in liste, nabranih malin ne peremo, če pa uporabimo zamrznjene maline, jih pravočasno vzamemo iz zamrzovalnika, da se maline pred kuhanjem odmrznejo.

Sok iz malin s stevio

Sveže nabrane ali odmrznjene maline stresemo v zgornjo posodo sokovnika, dodamo liste stevie in rahlo premešamo, da se rastlina prerazporedi med malinami. Pri kuhanju soka v sokovniku na paro se držimo navodil proizvajalca sokovnika.

Sok iz malin s stevio

Sokovnik pripravimo tako, da sok lahko polnimo iz sokovnika v steklenice, ki jih segrejemo ali postavimo na kovinsko podlago, da steklenice ne počijo in jih takoj zapremo, steklenico za 2 do 3 minute nagnemo, nato jih pravilno obrnemo, pokrijemo z odejo in pustimo da se počasi ohlajajo. Količina soka je odvisna od sočnosti jagodičevja.

Sok iz malin s stevio

Ohlajene steklenice opremimo z etiketo s podatkom o vsebini in času shranka, steklenice hranimo v neogrevanem temnem prostoru. Malinov sok s stevio, ki nima dodanega sladkorja, je uporaben najmanj 6 mesecev, odprto steklenico hranimo v hladilniku in vsebino porabimo v 3 dneh.

Sok iz malin s stevio

Tako kot vrt z različnimi pridelki, mora biti tudi shramba napolnjena z različnimi shranki. Lučka Glaser

Sok lahko pripravimo tudi iz druge vrste sadja in jagodičevja

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor