Shranjevanje peteršilja
Tako kot drobnjak, si tudi peteršilj rada shranim za kasneje, ko ga na vrtu več ni. Peteršilj je v kulinariki
Preberi večTako kot drobnjak, si tudi peteršilj rada shranim za kasneje, ko ga na vrtu več ni. Peteršilj je v kulinariki
Preberi večOb sezoni čemaža se včasih vprašamo, kako ga shraniti za čez ostali del leta? Najbolje je iz njega narediti pesto
Preberi večV času, ko je drobnjaka v izobilju, včasih več ne vemo kam bi ga še lahko dali. Sicer se ga
Preberi večČemaž ali divji česen je res vsestranska rastlina. Zgodaj spomladi nabiramo njegove liste, ki jih lahko uživamo sveže v kakšnih
Preberi večOkusen, pikanten dodatek raznim, že pripravljenim jedem, lahko se ga ponudi in dodaja raznim solatam, na pečene bučke, melancane, paradižnike,
Preberi večKutinov kompot brez dodanega sladkorja in dodanih dišav oziroma začimb, je rahlo kiselkastega okusa, rezine kutine so kompaktne, brez izrazitega
Preberi večMarmelada iz kivija je sladko kiselkastega okusa, vsekakor vredna, da jo poizkusite. Jaz jo pripravim z dodatkom jabolk in brez
Preberi večKo nam na vrtu ostane veliko zelenega paradižnika, ki zaradi vremenskih pogojev ne bodo dozoreli, niso pa primerni za shranjevanje
Preberi večKadar imamo na voljo svež domač peteršilj, je super, kadar ni tako, pa je dobro imeti zalogo le-tega. Sama si
Preberi večSrbsko solato bi v bistvu lahko poimenovali “pospravljanje vrta”. Namreč, ko se poletje prevesi v jesen in imamo na vrtu
Preberi večKadar imamo na vrtu obilo zelenjave, jo je pametno nekaj shraniti za kasneje. Poznamo različne načine shranjevanja, med katerimi mi
Preberi večJabolčna marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevije je okusna, ne preveč sladka marmelada, saj jaz dodam samo eno
Preberi večSlivov namaz z limono in rumom je namaz odličnega sladko kislega okusa, ki po svoji teksturi spominja na marmelado in
Preberi večJabolčni sok iz sokovnika si pripravimo takrat, kadar nimamo stiskalnice za stiskanje sadja, pod drevesi jablane, ki je nismo škropili,
Preberi večParadižnikovo solato s čebulo za ozimnico si pripravimo zato, ker je sočna, osvežujoča, rahlo kisla in okusna, ponudimo jo lahko
Preberi večListe vinske trte lahko preprosto vložimo v ohlajeno slanico in jih tako shranimo za čas, ko jih potrebujemo, v naravi
Preberi večZamrznjen paradižnik ohrani odličen svež okus paradižnika, njegova tekstura pa postane bolj tekoča, da se težko uporablja surov. Kljub temu
Preberi več