Figova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevie
Print Friendly, PDF & Email

Figova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevie je zelo okusna, sladka in zelo hitro pripravljena. Z različnimi želirnimi dodatki, ki jih danes lahko kupimo v trgovini, si skrajšamo čas kuhanja, povečamo čas obstojnosti in zmanjšamo količino dodanega sladkorja, da tako pripravljene marmelade uživajo lahko tudi diabetiki.

Figova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevie

Pripomočki figovo marmelado

  • palični mešalnik
  • kozarčki s pokrovom

Sestavine za figovo marmelado

Za 21 kozarčkov po 210 ml

  • 4000 g fig
  • 1050 g  želirnega sladkorja s sladilom iz stevie

Postopek kuhanja figove marmelade

Nabrane fige pregledamo, odstranimo  liste, peclje, nagnite in premalo zrele, nato jih operemo in naložimo na cedilo, da voda odteče.

Figova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevieOprane in pregledane fige narežemo na manjše kose in jih s paličnim mešalnikom sesekljamo, da dobimo gosto tekočo maso.

Dobljeno maso na štedilniku med mešanjem zavremo in med vrenjem in mešanjem dodamo želirni sladkor s sladilom iz stevie. Marmelado kuhamo med stalnim mešanje 3 minute in jo začnemo polniti v kozarčke, ki jih segrejemo ali pa polnimo na kovinski podlagi, da ne počijo. Napolnjene kozarčke za nekaj minut obrnemo na pokrovček, nato jih pravilno zložimo in pokrijemo z odejo, da se počasi ohlajajo.

Ohlajene kozarce opremimo z etiketo s podatkom o vsebini in času shranka in jih shranimo v neogrevanem prostoru, njihova uporaba je najmanj 1 leto. Odprti neporabljen kozarček hranimo v hladilniku in ga uporabimo v 7 dnevih.

Figova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevie

Za ozimnico si moramo pripraviti tudi kaj sladkega, da bo zima krajša in zajtrki slajši. Lučka Glaser

Različno sadje in različni okusi marmelad

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor