Figova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevie
Print Friendly, PDF & Email

Figova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevie je zelo okusna, sladka in zelo hitro pripravljena. Z različnimi želirnimi dodatki, ki jih danes lahko kupimo v trgovini, si skrajšamo čas kuhanja, povečamo čas obstojnosti in zmanjšamo količino dodanega sladkorja, da tako pripravljene marmelade uživajo lahko tudi diabetiki.

Figova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevie

Pripomočki figovo marmelado

  • palični mešalnik
  • kozarčki s pokrovom

Sestavine za figovo marmelado

Za 21 kozarčkov po 210 ml

  • 4000 g fig
  • 1050 g  želirnega sladkorja s sladilom iz stevie

Postopek kuhanja figove marmelade

Nabrane fige pregledamo, odstranimo  liste, peclje, nagnite in premalo zrele, nato jih operemo in naložimo na cedilo, da voda odteče.

Figova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevieOprane in pregledane fige narežemo na manjše kose in jih s paličnim mešalnikom sesekljamo, da dobimo gosto tekočo maso.

Dobljeno maso na štedilniku med mešanjem zavremo in med vrenjem in mešanjem dodamo želirni sladkor s sladilom iz stevie. Marmelado kuhamo med stalnim mešanje 3 minute in jo začnemo polniti v kozarčke, ki jih segrejemo ali pa polnimo na kovinski podlagi, da ne počijo. Napolnjene kozarčke za nekaj minut obrnemo na pokrovček, nato jih pravilno zložimo in pokrijemo z odejo, da se počasi ohlajajo.

Ohlajene kozarce opremimo z etiketo s podatkom o vsebini in času shranka in jih shranimo v neogrevanem prostoru, njihova uporaba je najmanj 1 leto. Odprti neporabljen kozarček hranimo v hladilniku in ga uporabimo v 7 dnevih.

Figova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevie

Za ozimnico si moramo pripraviti tudi kaj sladkega, da bo zima krajša in zajtrki slajši. Lučka Glaser

Različno sadje in različni okusi marmelad

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor