Ringlojeva marmelada
Danes bom z vami delila recept za odlično in zelo okusno ringlojevo marmelado. Ponavadi uživamo kar sveže, ker pa jih
Preberi večPripravite svojo shrambo za zimo z okusno domačo ozimnico! V kategoriji “Ozimnica” najdete preproste recepte za vlaganje zelenjave, pripravo marmelad, sokov, kislih kumaric in drugih domačih dobrot. Odkrijte preverjene načine za ohranjanje svežine in okusa sezonskih pridelkov, da boste uživali v njih vse leto. Poskrbite, da bo vaša shramba polna domačih zakladov!
Danes bom z vami delila recept za odlično in zelo okusno ringlojevo marmelado. Ponavadi uživamo kar sveže, ker pa jih
Preberi večIz svežega paradižnika lahko na zelo preprost način naredimo paradižnikovo omako, ki jo bomo uporabljali skozi celo leto. Bodisi kot
Preberi večPelati, sploh pa pelati san marzano, so zelo polnega, sladkastega okusa. Zato jih predvsem italijani, od koder izvira ta vrsta
Preberi večShranek, ki vedno pride prav pri pripravi omak, enolončnic, pic in drugih jedi, pa tudi kot samostojna omaka oziroma preliv
Preberi večTokrat sem v kozarčke ujela in shranila sočen aromatičen mango, kateremu sem dodala jagode. Ker jagode prevladujejo, je to jagodna
Preberi večVedno, ko imam presežek blitve, le-to shranim za kasnejše obdobje. Včasih sem jo blanširala in zamrzovala. Potem pa sem se
Preberi večBazilika, katero hladno sesekljamo skupaj z oljem in soljo, ter shranimo v kozarčke, nam bo na razpolago skozi vse leto.
Preberi večOb besedi šparglji kar zastrižem z ušesi in skozi misli mi šine 1001 ideja kako bi jih lahko pripravila! In
Preberi večZačimbna sol z jurčki je že pripravljena začimba, ki jo uporabimo pri pripravi vseh vrst jedi, ki naj bi imele
Preberi večV poznih jesenskih dneh po travnikih in gozdovih zrastejo gobe, ki jih poznamo pod imenom štorovke ali mraznice, ki so
Preberi večPosušeni oziroma suhi jurčki so odlična začimba za vse ljubitelje okusa in arome po jurčkih. Shranek, ki bo dodal piko
Preberi večShranek primeren za vse letne čase, saj ga lahko uporabljamo kot prilogo za vse vrste pečenega ali kuhanega mesa, za
Preberi večFeferoni v kisu so prava poslastica za vse letne čase, prav posebej pa, ko nimamo na razpolago sveže zelenjave, zato
Preberi večSušenje listov pastinaka za začimbo je manj znano, čeprav imajo listi prijeten vonj, okus in bogato sestavino. Liste pastinaka uporabljamo
Preberi večMarmelada po spodnjem receptu je sladkobno kiselkastega okusa in jo lahko uporabljamo pri pečenju peciva, ali pa kot namaz na
Preberi večKo nas narava obdari in nam ponudi, da si naberemo njene plodove, imamo na voljo krajši čas, da to storimo
Preberi večKoprive so kot zelo uporabne in zdravilne rastline poznali že včasih, danes pa bi jim lahko rekli lokalno super živilo.
Preberi več