Sok iz rdečega ribeza s stevijo
Sok iz rdečega ribeza je naravno okusna sladko kisla osvežitev, kateri dodatno sladkost daje rastlina stevia. Stevio nabiramo v poletnem
Preberi večPripravite svojo shrambo za zimo z okusno domačo ozimnico! V kategoriji “Ozimnica” najdete preproste recepte za vlaganje zelenjave, pripravo marmelad, sokov, kislih kumaric in drugih domačih dobrot. Odkrijte preverjene načine za ohranjanje svežine in okusa sezonskih pridelkov, da boste uživali v njih vse leto. Poskrbite, da bo vaša shramba polna domačih zakladov!
Sok iz rdečega ribeza je naravno okusna sladko kisla osvežitev, kateri dodatno sladkost daje rastlina stevia. Stevio nabiramo v poletnem
Preberi večSedaj, ko je letina stročjega fižola, si ga lahko shranimo za ozimnico kot vložen stročji fižol v kis – za
Preberi večFigova marmelada z želirnim sladkorjem s sladilom iz stevie je zelo okusna, sladka in zelo hitro pripravljena. Z različnimi želirnimi
Preberi večZamrzovanje borovnic je najboljše shranjevanje borovnic, saj ostanejo okusne kakor sveže in zelo dobro prenašajo zamrzovanje in odmrzovanje, saj jagode
Preberi večSočne sladke nektarine v kombinaciji z banano in pomarančo ujete v odlično domačo marmelado, ki je ena izmed mnogih, ki
Preberi večMarelični kompot je sladek, okusen in vitaminsko bogat shranek, ki ga lahko ponudimo kot del obroka, za pripravo sadnih kup,
Preberi večListe vinske trte lahko preprosto vložimo v mešanico kisa in jih tako shranimo za poznejšo uporabo, da lahko pripravimo sarme
Preberi večMarelični gosti sok s svojo oranžno barvo zapelje tako stare kot mlade. A ne le na oko privlačen, je tudi
Preberi večMarelična marmelada je najbolj iskana in največkrat uporabljena v kulinariki, pravijo tudi, da je kraljica med marmeladami. Marelice niso samo
Preberi večDomač malinovec je brezalkoholna sladka pijača oziroma sirup, ki se meša z vodo. Da se odžejamo, ga mešamo lahko z
Preberi večMaline, ki jih zamrznemo so shranek dobrodošel v času, ko malin zmanjka v naravi in tudi na vrtu. Maline vsebujejo
Preberi večPoganjkov česna, česnovih peskov, nikar ne zavrzite, saj jih lahko koristno uporabite v kulinariki za pripravo različnih obrokov, saj vsebujejo
Preberi večČešnje v lastnem soku so prvovrsten shranek, pri katerem se ohrani prvotni okus češenj, saj je pripravljen brez raznih dodatkov.
Preberi večČas vkuhavanja domače ozimnice je, kulinarično gledano, moj najljubši čas. Še posebej uživam pri kuhanju marmelad in ustvarjanju vedno novih
Preberi večTokrat vam ponujam prav poseben recept za borovničevo marmelado, ki po svojem okusu, zaradi dodanih sestavin spominja na borovničev kremni
Preberi večPomarančni olupki, lupinice – seveda od ekološko pridelanih pomaranč, so bogate s hranili in antioksidanti. Vsebuje veliko kalcija, kalija in
Preberi večSvinjsko mast in ocvirke lahko pripravimo tudi doma. Čedalje večje število nutricionistov jo priporoča v vsakdanji prehrani, menijo, da je
Preberi več