Česnovi peski za zamrzovanje
Poganjkov česna, česnovih peskov, nikar ne zavrzite, saj jih lahko koristno uporabite v kulinariki za pripravo različnih obrokov, saj vsebujejo
Preberi večPoganjkov česna, česnovih peskov, nikar ne zavrzite, saj jih lahko koristno uporabite v kulinariki za pripravo različnih obrokov, saj vsebujejo
Preberi večČešnje v lastnem soku so prvovrsten shranek, pri katerem se ohrani prvotni okus češenj, saj je pripravljen brez raznih dodatkov.
Preberi večČas vkuhavanja domače ozimnice je, kulinarično gledano, moj najljubši čas. Še posebej uživam pri kuhanju marmelad in ustvarjanju vedno novih
Preberi večTokrat vam ponujam prav poseben recept za borovničevo marmelado, ki po svojem okusu, zaradi dodanih sestavin spominja na borovničev kremni
Preberi večPomarančni olupki, lupinice – seveda od ekološko pridelanih pomaranč, so bogate s hranili in antioksidanti. Vsebuje veliko kalcija, kalija in
Preberi večSvinjsko mast in ocvirke lahko pripravimo tudi doma. Čedalje večje število nutricionistov jo priporoča v vsakdanji prehrani, menijo, da je
Preberi večParadižnikov namaz za ozimnico je vsestransko uporaben, saj ga lahko uporabimo kot namaz na vseh vrstah kruha, prepečenca, toasta, pa
Preberi večPogosto sem se izogibala priprave ajvarja v domači izvedbi, ker je bilo preveč dela in umazane posode. Namesto celodnevne priprave
Preberi večPosušeni paradižniki v oljčnem olju so aromatičen in okusen shranek, ki ga lahko uporabimo za pripravo različnih italijanskih nacionalnih jedi,
Preberi večSataraš z melancani po sicilijansko, tudi sicilijanski sataraš, je značilen za Italijo, še posebej pa je, kot že samo ime
Preberi večInka kumarice, ki jih vložimo v kis, so okusne, kompaktne in jih lahko ponudimo kot prilogo vsem kuhanim in pečenim
Preberi večTuršija po moje, je kisla zimska solata, ki je po Balkanu zelo razširjena in jo pripravljajo gospodinje, da si pripravijo
Preberi večNamaz, solata, priloga, ozimnica? Katerikoli pridevnik domači lutenici pridamo, je v vsakem primeru to božansko dobra jed iz pečene paprike,
Preberi večKaj narediti z manjšimi, češnjevimi paradižniki, če jih imamo viška? Odlična ozimnica so pečeni češnjevi paradižniki v olju. Priprava je
Preberi večObožujem kumare in v poletnem času, ko jih je v izobilju, jih pripravim na najrazličnejše načine, najrajši pa imam kar
Preberi večRobidnice zamrzujemo v času zorenja, ko jih dnevno tudi nabiramo in jih tudi shranimo za kasnejšo uporabo ali predelavo. Robidnice
Preberi večJeseni si lahko privoščimo slastno grozdje, če ga imamo radi, lahko pa iz njega pripravimo različne dobrote, ki nas bodo
Preberi več