Za solato vložene kumare
Obožujem kumare in v poletnem času, ko jih je v izobilju, jih pripravim na najrazličnejše načine, najrajši pa imam kar
Preberi večObožujem kumare in v poletnem času, ko jih je v izobilju, jih pripravim na najrazličnejše načine, najrajši pa imam kar
Preberi večRobidnice zamrzujemo v času zorenja, ko jih dnevno tudi nabiramo in jih tudi shranimo za kasnejšo uporabo ali predelavo. Robidnice
Preberi večJeseni si lahko privoščimo slastno grozdje, če ga imamo radi, lahko pa iz njega pripravimo različne dobrote, ki nas bodo
Preberi večV tokratnem nasvetu boste našli opis postopka kako pripraviti semena kopriv za njihovo uporabo v kulinariki. Jeseni koprive bogato cvetijo
Preberi večJabolka pripravimo za zamrzovanje takrat, ko nimamo primerne shrambe, ali pa imamo nekvalitetna jabolka, ki niso primerna za dolgoročno shranjevanje.
Preberi večOdličen shranek, ki zaradi posebno prijetnega, rahlo sladkega okusa, izredno popestri okus naših enolončnic. Zamrznjeno koruzo lahko dodajamo tudi v
Preberi večSlivovo marmelado pri nas obožujemo, saj jo naredim vsako poletje. Včasih slive kombiniram s cimetom ali vanilijo. Tokrat sem slivam
Preberi večNaribane kumare po mediteransko imajo zaradi dodanih mediteranskih začimb in oljčnega olja obogaten vonj in okus, ki nas spominja na
Preberi večFige so značilen mediteranski sadež, ki ima visoke vsebnosti sladkorjev in veliko mineralov in vitaminov. Poleg tega so fige odličen
Preberi večVroče polnjenje naribanih kumaric za solato nam pride prav, ko kumarice za vlaganje zrastejo do te mere, da so prevelike,
Preberi večV sredini in na koncu poletne sezone nam dostikrat ostajajo viški te sezonske zelenjave. In iz nje lahko z le
Preberi večRdeča pesa ni samo za solato in vlaganje v kis. Če se odločimo za zamrzovanje rdeče pese, si pripravimo shranek,
Preberi večMarelična marmelada s cimetom, kateri je dodan še kanček pomaranče je še ena izmed mnogih marmelad iz moje ozimnice. Marelice
Preberi večKumare za solato, ki jih pridelamo v poletnih in jesenskih dneh, lahko pripravimo za shranek za hladnejše dni, ko zelene
Preberi večDa gredo breskve in jagode skupaj skupaj, se je izkazalo že, ko sem prvič naredila jagodno marmelado z breskvijo. Tako
Preberi večRada kombiniram različno sadje, ko gre za kuhanje marmelad. In tako je nastala marelična marmelada z breskvami, borovnicami in jagodami
Preberi večNadzemno kolerabico za zamrzovanje pripravimo takrat, ko imamo veliko kolerabice in ne vemo, kako bi jo shranili za daljše obdobje,
Preberi več