Recepti za sladice s kostanjem
Print Friendly, PDF & Email

Jesen je pravzaprav zelo bogat letni čas, saj nam narava ponuja marsikatero dobroto. Med njimi tudi kostanj. Čeprav sta že kuhan ali pečen kostanj sama po sebi pravi poslastici, lahko iz kostanja pripravimo odlične sladice, ob katerih bodo naše brbončice kar zapele. Pa si poglejmo recepte za sladice s kostanjem, s katerimi boste navdušili tudi najbolj izbirčne!

Trufli čokoladni kostanji

Trufli v obliki kostanjev so sladica, ki bo presenetila s svojo obliko in okusom. Glavna sestavina je kostanj, dodane pa so mu same dobre sestavine. Recept najdete TUKAJ.

Trufli čokoladni kostanji

Kostanjeva rolada brez peke

Kostanjeva rolada je sila enostavna slaščica, ki v sebi združuje božanski okus kostanjev in čokoladne kreme. Recept najdete TUKAJ.

Kozarčki s kostanjevo kremo in amaretti

To jesensko sladico sestavljata slastna krema iz kostanjev, čokolade in mascarpone sira ter hrustljava komponenta, ki so piškotki amaretti. Recept najdete TUKAJ.

Čokoladno kostanjeve kocke brez peke

Enostavna in hitro pripravljena sladica, ki nas razvaja s svojim okusom. Recept najdete TUKAJ.

Čokoladne kostanjeve kocke brez peke

Kostanjeva omleta z dušenimi jabolki

Kostanjeva omleta z dušenimi jabolki kar kliče po jeseni. Kostanj, jabolka, cimet … Posladkajte in pocrkljajte se tudi vi in si z njo polepšajte jesenske dni. Recept najdete TUKAJ.

Kostanjeva omleta z dušenimi jabolki

Enostavna kostanjeva sladica v kozarčku

Sladica je prava mešanica jesenskih okusov in barv. Recept najdete TUKAJ.

Enostavna kostanjeva sladica v kozarčku

Kostanjeve tortice

Nežna kostanjeva krema odlično dopolnjuje bogato aromo kavnega biskvita. Recept najdete TUKAJ.

Kremasto hrustljava kostanjeva tortica

Fina kremasto hrustljava kostanjeva tortica bo prijetno pobožala brbončice in dušo. Kremno polnilo z okusom kostanja odlično dopolni sadni vložek, ki doda svežino in kislost, krhko testo pa doda še nekaj hrustljavosti. Recept najdete TUKAJ.

Čokoladna kostanjeva krema

Iz kostanja lahko pripravimo okusno, puhasto, nežno sladico iz zgolj treh sestavin, ki jo preprosto nadevamo v kozarčke in ponudimo kar samo ali pa ji dodamo še piškote ali kaj podobnega po želji. Recept najdete TUKAJ.

Čokoladna kostanjeva krema

Kostanjeve kroglice

Slastne kostanjeve kroglice so ena boljših kostanjevih sladic. Recept najdete TUKAJ.

Kostanjeva sladica iz kozarčka

Sladica nežnega in kremnega okusa, ki morda s svojim okusom malce spominja na sladoled. Recept najdete TUKAJ.

Kostanjeva torta

Kostanjeva torta je odlična in zdrava alternativa mnogim tortam. Vsebuje več hranil kot ostale torte, manj sladkorja in odlično aromo po kostanjih in čokoladi. Čeprav na pogled suha, se v ustih prijetno topi in prija k vsem toplim napitkom. Jejte jo počasi in z užitkom. Recept najdete TUKAJ.

Čokoladni kostanjčki

Čokoladni kostanjčki so okusna različica kostanjevih kroglic. Kar je posebnega pri tem receptu je njihov izgled in velikost. Čokoladni kostanjčki so namreč “one-bite” sladica, ki je po izgledu identična glavni sestavini, ki jo potrebujemo za njihovo izdelavo – kostanju, njihov okus pa je naravnost božanski. Recept najdete TUKAJ.

Prijetno sladkanje!

Mimogrede! Zelo priročen za kasnejšo uporabo je tudi kostanjev pire, ki ga lahko uporabite tako pri pripravi sladic kot jedi. In, če ste nabrali veliko kostanjev, ga lahko enostavno shranite tudi v zasipnici.

Poglejte tudi:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor