Kozarčki s kostanjevo kremo in amaretti
Print Friendly, PDF & Email

Kozarčki s kostanjevo kremo in amaretti je okusna sladica na žlico obogatena s kozarčkom amaretta, se pravi z mandljevim likerjem. To jesensko sladico sestavljata slastna krema iz kostanjev, čokolade in mascarpone sira ter hrustljava komponenta, ki so piškotki amaretti.

kostanjeva-krema-v-kozarcku_12

Pripomočki za kozarčke s kostanjevo kremo in amaretti

  • 3 kozice
  • nož in metlica
  • multipraktik
  • cedilo in kuhalnico
  • dresirna vrečka
  • servisni kozarci

Sestavine za kozarčke s kostanjevo kremo in amaretti

Z 8 kozarčkov po 125 ml

  • 350 g kostanja
  • 120 g temne čokolade
  • 250 g mascarpone sira
  • 50 g masla
  • 50 g amarettov
  • 1 kozarček amaretta (po okusu)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljin strok

Postopek priprava kozarčkov s kostanjevo kremo in amaretti

Za pripravo kozarčkov s kostanjevo kremo in amaretti moramo najprej pripraviti kostanje. To naredimo tako, da kostanje zarežemo in jih pustimo vreti 30 minut. Ta korak lahko pospešimo tako, da  kuhamo kostanje v ekonom loncu 15 minut.

kostanjeva-krema-v-kozarcku

Kuhane kostanje odcedimo, olupimo in pri tem pazimo, da odstranimo tudi notranjo lupinico. Ta postopek nam vzame kar nekaj časa, če ga nimamo, pa lahko kupimo že kuhane kostanje v kakem hipermarketu. Olupljene kuhane kostanje preložimo v multipraktik in jih zmiksamo.

kostanjeva-krema-v-kozarcku_2

Zmiksanim kostanjem kar v multipraktik dodamo mascarpone sir in kozarček amaretta, velikost kozarčka je po lastni presoji, saj nekaterim amaretto sploh ni všeč, drugim pa, ter spet zmiksamo sestavine.

kostanjeva-krema-v-kozarcku_3

Nasvet
V primeru, da boste kozarčke s kostanji in amaretti ponudili otrokom, ne uporabljajte amaretta, ampak ga zamenjajte sladkornim sirupom, ki ga aromatizirate z mandlji.

Dodamo še semena, ki smo jih dobili iz vaniljevega stroka in sladkor v prahu ter še zadnjič vse dobro zmiksamo.

kostanjeva-krema-v-kozarcku_5

Dobljeno kostanjevo kremo preložimo v cedilo in presejemo tako, da se rešimo, mogoče nastalih, grudic ter dobimo bolj gladko kremo.

kostanjeva-krema-v-kozarcku_6

Na »bagnomaria« oziroma na vodni kopeli stalimo temno čokolado, priporočam uporabo čokolade s 70% kakavnim deležem in več, ter ji dodamo maslo in mešamo dokler se tudi ta ne bo stalilo.

kostanjeva-krema-v-kozarcku_4

Staljeno čokolado primešamo kostanjevi kremi.

kostanjeva-krema-v-kozarcku_7

Našo kremo sedaj preložimo v dresirno vrečko in napolnimo servirne kozarce.

kostanjeva-krema-v-kozarcku_9

Ostali so nam le še piškotki amaretti, te zdrobimo in položimo eno zvrhano čajno žlico na sredino vsakega kozarčka.

kostanjeva-krema-v-kozarcku_11

Kozarčki s kostanjevo kremo in amaretti so pripravljeni, lahko jih takoj postrežemo ali hranimo v hladilniku.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor