Kako skuhamo kostanj na hitro?
Print Friendly, PDF & Email

Kako skuhamo kostanj na hitro in to tako, da ga je zelo enostavno olupiti? Tukaj je nekaj preprostih trikov, ki nam pomagajo, da lahko kasneje uživamo v enostavnem lupljenju in sladkosti kostanja.

Kako skuhamo kostanj na hitro

Kako skuhamo kostanj na hitro – pripomočki:

  • manjši oster nož
  • kozico za kuhanje s pokrovom
  • grelnik vode (ni obvezno)

Kako skuhamo kostanj na hitro – sestavine:

  • kostanj (količino prilagodite svojim potrebam)
  • ščepec soli (ni obvezno)

Kako skuhamo kostanj na hitro – postopek:

Kostanj operemo, izločimo slabe kose. Nato z manjšim ostrim nožem zarežemo po robu kostanja – tako kot prikazuje slika.

Kako skuhamo kostanj na hitro

Zarežemo čisto plitko, toliko da se pozna na lupini. Pomembno je, da imamo oster nož, vendar moramo paziti, da se z njim ne poškodujemo.Kako skuhamo kostanj na hitro

V manjšo kozico (če imamo pa res majhno količino kostanja, pa lahko kar v džezvico) damo kuhati kostanj v hladno vodo. V vodo lahko dodamo manjši ščepec soli – ni pa obvezno. Ko voda zavre, ga kuhamo 10 minut. Nato odlijemo “rjavo” vodo in prilijemo svežo vročo vodo (lahko jo na hitro pogrejemo v grelniku vode) ter kuhamo še približno 20 minut.  Zareze, ki smo jih naredili v lupino kostanja, se začno malce odpirati.

Nam je kostanj najljubši, ko je še topel, zato se takoj po kuhanju začnemo sladkati z njim. Tako pripravljen kostanj pa je odličen tudi za pripravo drugih dobrot iz kostanja (peciva, pireji itd), saj ga je zaradi zareze zelo enostavno olupiti.

Kako skuhamo kostanj na hitro

Odstranimo rjavo lupino ter svetlo rjavo kožico pod lupino. Ter uživajmo v polnem in sladkem okusu kuhanega kostanja. H kostanju se odlično poda kuhano vino s cimetom, če pa le-tega ne pijete pa priporočam topel napitek s kakavom – napitek afrodiziak.

Kako skuhamo kostanj na hitro

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor