Čokoladno kostanjeve kocke brez peke
Print Friendly, PDF & Email

Pri nas doma obožujemo kostanj, najbolj nam je všeč pečen. Ker pa ga imam zelo veliko, sem se odločila, da naredim iz njega sladico in sicer brez peke.

Čokoladno kostanjeve kocke so narejene hitro. Več časa vam bo vzelo le kuhanje in lupljenje kostanja. Poleg kostanja so v kockah še zmleti lešniki, kakav in kokosovo olje. Verjamem, da boste navdušeni nad okusom.

Pripomočki za čokoladno kostanjeve kocke brez peke

  • palični mešalnik s posodo
  • pekač velikosti 24×16 cm ali manjši

Sestavine za čokoladno kostanjeve kocke brez peke

  • 300 g kuhanega in olupljenega kostanja (zato ga za kuhanje na-tehtajte malo več)
  • 20 g pravega kakava v prahu
  • 40 g zmletih lešnikov ali mandljev
  • 40 ml rastlinskega napitka
  • 50 g kokosovega olja
  • 2 – 3 žlice agavinega sirupa ali drugega sladila

Priprava čokoladno kostanjevih kock brez peke

Kostanj operem in ga na vrhu zarežem (zaradi lažje ga lupljenja). Kuhala sem ga v ekonom loncu cca. 15 minut. Če ga boste kuhali v navadnem loncu, ga kuhajte cca. pol ure oziroma odvisno od velikosti kostanja. Skuhan kostanj olupim. Potrebujem 300 g kuhanega kostanja.

Čokoladne kostanjeve kocke brez peke

Olupljen kostanj dam v posodo, v katero vmešam še zmlete lešnike in kakav. Vse skupaj zmiksam v sekljalniku paličnega mešalnika.

Čokoladne kostanjeve kocke brez peke

Na štedilniku v posodi stopim kokosovo olje. Nato sestavine pretresem v drugo posodo in dodam stopljeno kokosovo olje. Dodam še ovsen napitek in agavin sirup. Vse skupaj zmešam z žlico in prestavim v pekač, ki sem ga prej obložila s peki papirjem. Maso enakomerno porazdelim po pekaču. Pekač postavim v hladilnik za vsaj dve uri ali še bolje čez noč.

Sestavine pretresem v drugo posodo in dodam stopljeno kokosovo olje, ki sem ga prej stopila na štedilniku. Dodam še ovsen napitek in agavin sirup. Z žlico zmešam vse skupaj in prestvim v pekač kamor sem prej dala peki papir. Pekač postavim v hladilnik za vsaj 2 ure ali še bolje čez noč.

Po preteku tega časa, jih narežemo na majhne, grižljaju ali dvema velike kocke in postrežemo.

Uživajte v okusih in zdravem sladkanju!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor