Čokoladna kostanjeva krema
Print Friendly, PDF & Email

Iz kostanja lahko pripravimo okusno, puhasto, nežno sladico, ki jo preprosto nadevamo v kozarčke in ponudimo kar samo ali pa ji dodamo še piškote ali kaj podobnega po želji. To naj bo nekaj hrustljavega za protiutež puhasti teksturi. Čokoladna kostanjeva krema pa je sicer pripravljena le iz 3 sestavin: kuhanega kostanja, čokolade in smetane (uporabila sem kokosovo, lahko pa izberemo tudi običajno smetano za stepanje).

Čokoladna kostanjeva krema

Pripomočki za čokoladno kostanjevo kremo:

  • 3 kozarčki po 2 dl
  • palični mešalnik
  • električni mešalnik

Sestavine za čokoladno kostanjevo kremo:

Za 3 kozarčke po 2 dl:

  • 90 g kuhanega in olupljenega kostanja
  • 75 g mlečne čokolade
  • 150 g smetane za stepanje (uporabila sem kokosovo)
  • po želji še nekaj piškotov in kakšen košček čokolade

Postopek za čokoladno kostanjevo kremo:

Za kostanjevo kremo najprej skuhamo kostanj. Sama ga približno 20 min kuham v slani vodi v loncu na pritisk. Če ga kuhamo v običajni posodi, se čas najmanj podvoji, sicer pa sproti poskusimo, ali je že dovolj kuhan. Nato kostanj olupimo in damo na stran, da se ohladi. Potrebujemo ga približno 90 g. Ponavadi ga za sladice ne kuham posebej, ampak ga prihranim, ko se zvečer sladkamo z njim.

V drugo posodo nalomimo 75 g čokolade in ji dodamo 150 g (kokosove) smetane.

Čokoladna kostanjeva krema

Posodo postavimo na štedilnik in na nežnem ognju kuhamo in mešamo, dokler se čokolada ne stopi.

Čokoladna kostanjeva krema

Potem dodamo pripravljen kostanj.

Čokoladna kostanjeva krema

Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom.

Čokoladna kostanjeva krema

Posodo s čokoladno kremo postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Ko je krema dobro ohlajena, jo stepemo z električnim mešalnikom. Nastala bo puhasta krema svetlejše barve.

Čokoladna kostanjeva krema

Čokoladna kostanjeva krema je pripravljena. Lahko jo postrežemo kar tako, še okusnejša pa je, če ji za protiutež vsej nežnosti dodamo nekaj bolj hrustljavega in piškoti so po navadi pri roki, zato lahko izberemo poljubne piškote ali kaj drugega podobnega, recimo na grobo nasekljane lešnike ali mandlje. Izbrala sem piškote in po 2 ali 3 nadrobila v vsak kozarček.

Čokoladna kostanjeva krema

Čez nadevamo kostanjevo kremo.

Čokoladna kostanjeva krema

Sladico v kozarčku še okrasimo. Zelo enostavno in elegantno je, če na drobno naribamo košček čokolade.

Čokoladna kostanjeva krema

Čokoladna kostanjeva krema je nared, da jo postrežemo. Če je ne bomo postregli takoj, jo shranimo v hladilnik in ponudimo čimprej. Dober tek!

Čokoladna kostanjeva krema

Imate radi sladice v kozarčku? Poglejte si še te recepte:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor