Pečen puding
Print Friendly, PDF & Email

Pečen puding, je hitro pripravljena zanimiva slaščica, pri kateri imamo prosto izbiro okusa pudinga. Izgled pečenega pudinga, ki ga poznamo tudi kot pudingov biskvit ali pudingovo pecivo, nas spominja na biskvitno pecivo, je precej rahlo in lahko z različnimi dodatki kot so, koščki čokolade, svežega sadja ali stepeno smetano, naredimo slaščico še bolj privlačno in okusno.

Pripomočki za pripravo pečenega pudinga

  • pekač velikosti 22 x 35 cm
  • posodica za merjenje tekočin

Sestavine za pripravo pečenega pudinga

Za pekač velikosti (22 x 35) cm

  • 1 vrečka malinovega pudinga ali okus pudinga po želji
  • 6 žlic bele moke tip 500
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • 150 g sladkorja
  • 40 ml olja
  • 100 ml mleka
  • 2 jajci
  • sladka stepena smetana (za okras)

Priprava pečenega pudinga

Pripravimo si vse sestavine, ki jih bomo potrebovali za pripravo pečenega pudinga in si tako tudi skrajšali čas priprave.

V posodo damo vse sestavine, ki smo jih pripravili in jih z metlico za stepanje dobro premešamo, da dobimo tekočo maso brez grudic.

Pekač s pomočjo silikonskega čopiča premažemo in tako namaščen pekač še potresemo z moko. V tako pripravljen pekač vlijemo pripravljeno maso, da se enakomerno razlije po pekaču.

Nasvet
Če želimo da je pečeni puding višji, uporabimo manjši pekač.

Pekač damo v navadno pečico segreto na 200 °C in pečemo trideset minut, da puding dobi lepo zapečeno svetlo rjavo barvo.

Pečen puding razrežemo na poljubno velike kose in ga ponudimo kot samostojno slaščico ob čaju ali kavi.

Pecivo ki je hitro, zanimivo, enostavno, rahlo in sladko, primerno tudi za vse, ki zobkov še niso dobili ali pa so jih že izgubili. Lučka Glaser

Ob tako dobrem pecivu lahko ponudite:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor