Limonina ledenka z bezgovim sirupom
Print Friendly, PDF & Email

Limonina ledenka z bezgovim sirupom je osvežilna vrsta sladoleda, ki si ga z malo truda lahko sami hitro pripravimo. V primeru, da nimamo bezgovega sirupa, pa lahko uporabimo tudi druge vrste sirupov, samo v tem primeru pa spremenimo tisti pravi osvežilni okus, ki ga nudita kombinacija limoninega soka in bezgovega sirupa.

Limonina ledenka z bezgovim sirupom

Pripomočki za pripravo limonine ledenke

  • 5 modelov za pripravo ledenke
  • zamrzovalnik

Sestavine za limonino ledenko z bezgovim sirupom

Za pet ledenk po 60 ml:

  •  100 ml limoninega soka
  • 100 ml bezgovega sirupa
  • 100 ml vode

Priprava limoninih ledenk z bezgovim sirupom

Limone najprej zmehčamo, da izpustijo čim več soka (z dlanmi jih povaljamo po pultu) in jih ročno, ali s pripomočkom za ožemanje limon ožamemo, potrebujemo 100 ml limoninega soka. Če imamo domač bezgov sirup, uporabimo 100 ml tega, kupimo pa ga lahko tudi v malo bolj založenih živilskih trgovinah. Pripravimo si še vodo, prav tako 100 ml.

Za pripravo 6 l bezgovega sirupa potrebujemo 450 g cvetov bezga, 4 l vode 4 kg sladkorja 100 g citronske kisline. Cvetove namakamo v vodi 48 ur nato precedimo, dodamo sladkor in citronsko kislino, zavremo in vroče polnimo. Točna navodila si preberite v receptu: odličen bezgov sirup.

Limonina ledenka z bezgovim sirupom

Pripravimo si čiste modele za ledenke.

Limonin sok, bezgov sirup in vodo zmešamo skupaj v posodi, iz katere bomo lahko napolnili modele. Modele ledenk napolnimo do vrha in jih pokrijemo s pokrovčkom, napolnjene postavimo pokonci v zamrzovalnik ali zamrzovalno omaro.

Limonina ledenka z bezgovim sirupom

Zamrzovanje ledenk traja približno 5 do 6 ur, čas je odvisen tudi od zamrzovalnika ali zamrzovalne omare in nastavitve hitrega zamrzovanja, najbolj enostavno pa je, če jih zamrznemo preko noči.

Limonina ledenka z bezgovim sirupom

Zamrznjene ledenke za nekaj sekund podržimo po toplo vodo, da modelček popusti in se bo ledenka lepo izvlekla iz modela.

Limonina ledenka z bezgovim sirupom

Samo modelčke moramo nabaviti, če jih nimamo in že si lahko doma pripravimo ledenke po svojem okusu. Lučka Glaser

Nasveti še za nekaj sladoledov:

Osvežilni alkoholni napitki za odrasle:

Enostavne, osvežilne, sadne sladice:

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor