Sadna kupa
Print Friendly, PDF & Email

Sadna kupa je poslastica, ki je osvežujoča in jo obožujejo mladi in stari, njena priprava pa je enostavna in hitra, s sezono jagod, ki ne smejo manjkati v sadni kupi, pa si jo lahko večkrat pripravimo. Izbira sadja je odvisna tudi od sezone sadja, zato točnega recepta za pripravo sadne kupe ni, vse je v rokah iznajdljivih kuharic ali kuharjev, da pripravijo poslastico, ki je vabljiva tudi za oči. Če je sadje dovolj sladko, ni potrebno dodajati sladkorja.

Pripomočki za pripravo sadne kupe:

  • košarica za sadje
  • deska za rezanje
  • nož
  • cedilo
  • tehtnica
  • posodica za merjenje tekočin
  • posoda za stepanje smetane
  • stepalo
  • skleda za oprano sadje
  • skleda za narezano sadje
  • žlica
  • posoda za serviranje

Sestavine za pripravo sadne kupe:

Za šest oseb:

  • 500 g jagod
  • 350 g jabolk
  • 350 g pomaranč
  • 250 g kivija
  • 350 g banan
  • 200 ml smetane za stepanje

Postopek za pripravo sadne kupe:

Pripravimo si sadje, ki ga bomo uporabili za pripravo sadne kupe.

Sadje operemo, po potrebi ga glede na vrste sadja olupimo in jagodam odstranimo zeleni del.

Sadje narežemo na drobne kocke velike približno en centimeter in jih naložimo v skledo, kjer jih s pomočjo žlice premešamo.

Premešano na drobno narezano sadje naložimo v posodo za serviranje. Smetano stepemo in jo dodamo narezanem sadju tik pred postrežbo, da lahko količino dodane smetane prilagodimo željam gosta, saj niso vsi ljubitelji smetane na tako zapeljivem mešanem sadju.

Sadna kupa je osvežilna, sladka, z okusom različnega sadja in za oči zapeljiva. Lučka Glaser

Pa še nekaj idej za ljubitelje sadja:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor