Jabolčna čežana s čokoladnim pudingom
Print Friendly, PDF & Email

Jabolčna čežana s čokoladnim pudingom je hitro pripravljena sladica, ki jo lahko ponudimo kot del kosila, ob kavici ali čaju. Prepletanje vonja jabolk in čokolade da skupaj z okusom obeh sestavin, čudovito sladico, na katero nam vonj in okus ostaneta še dolgo v spominu.

Jabolčna čežana s čokoladnim pudingom

Pripomočki za jabolčno čežano s čokoladnim pudingom

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za jabolčno čežano s čokoladnim pudingom

Za šest porcij:

  • 720 ml jabolčne čežane
  • 400 ml vode
  • 2 vrečki po 50 g čokoladnega pudinga (prašek)
  • sladkor po okusu

Za dekoracijo lahko uporabimo:

  • smetano za stepanje
  • čokolado v prahu ali kakav
  • koščke čokolade

Priprava jabolčne čežane s čokoladnim pudingom

Jabolčno čežano, ki smo jo pripravili kot shranek, lahko uporabimo za pripravo čudovite sladice, ki jo lahko ponudimo kot del obroka ob vsakem letnem času.

Če jabolčne čežane nimamo, jabolka umijemo in osušimo, jabolkom odstranimo mušico, pecelj in pečke. Lupljenje ni potrebno. Jabolka zmeljemo na mesoreznici (če te nimamo, jih naribamo), dodamo sladkor (lahko po okusu, glede na sorto jabolk), mlete klinčke in na zmernem ognju ob občasnem mešanju pokuhamo za 15-20 minut.

Jabolčna čežana s čokoladnim pudingom

Čežano stresemo v lonec, dodamo vodo in med občasnim mešanjem na zmernem ognju segrejemo, da čežana zavre, nato iz lonca v skodelico preložimo približno 200 ml čežane in vanjo vmešamo pšarek za čokoladni puding (2 zavojčka), da dobimo gladko, tekočo maso, ki jo nato med stalnim mešanjem vmešamo v čežano v loncu.  Jabolčno čežano s pudingom med stalnim mešanjem kuhamo po navodilu proizvajalca, ki je navedeno na embalaži čokoladnega pudinga (običajno je to 2-3 minute).

Jabolčna čežana s čokoladnim pudingom

Še vročo jabolčno čežano s pudingom natočimo v skodelice, ki smo jih splaknili s hladno vodo in pustimo, da se počasi ohlajajo. Na sobni temperaturi ohlajene skodelice s sladico lahko shranimo tudi v hladilniku in tako ohlajena jabolčna čežana v vročih dneh na nas deluje še bolj osvežujoče.

Jabolčna čežana s čokoladnim pudingom

Ohlajeni jabolčni čežani s čokoladnim pudingom dodamo še stepeno sladko smetano, čokolado v prahu ali kakav.

Jabolčna čežana s čokoladnim pudingom

Iz pripravljenih različnih shrankov si lahko hitro pripravimo čudovito sladico. Lučka Glaser

Preberite še ostale okusne sladice s pudingom, ki jih lahko na hitro naredite:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor