Bananine palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Bananine palačinke so rahle in tudi brez dodanega sladkorja sladkobnega okusa, za namaz pa lahko uporabimo vse vrste marmelad, med, mlečne in čokoladne namaze.

Banane izvirajo iz Azije, najprej so jih prenesli v Srednjo in Južno Ameriko, kjer so jih začeli gojiti na plantažah, danes pa jih gojijo v tropskih in subtropskih krajih po vsem svetu. V  Evropo prihaja največ banan iz Ekvadorja, Kolumbije in Kostarike. Banane vsebujejo veliko vitaminov iz skupine B kompleksa, B6 in C, zelo malo beljakovin in maščob, bogate pa so z magnezijem in manganom.

Bananine palačinke z marmelado

Pripomočki za pripravo bananinih palačink:

  • palični sekljalnik

Sestavine za pripravo bananinih palačink:

Za približno 28 palačink:

  • 250 g olupljenih banan
  • 3 jajca
  • 200 ml mineralne vode z mehurčki (Radenska)
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 350 g bele pšenične moke tip 500
  • 1 pecilni
  • 1 vanilin sladkor
  • sončnično olje po potrebi
  • sol po okusu
  • marmelada oziroma drugi namazi po želji in okusu

Postopek za pripravo bananinih palačink

Olupljene banane nalomimo na manjše kose in jih s paličnim sekljalnikom sesekljamo, da dobimo gladko bananino maso.

Bananine palačinke z marmelado

Bananini masi dodamo jajca, mineralno vodo, vodo in mleko in z ročnim stepalnikom maso dobro premešamo.

Bananine palačinke z marmelado

Nato dodamo še moko, pecilni prašek, vanilin sladkor in sol, ponovno  z ročnim stepalnikom premešamo, da dobimo gladko tekočo maso brez grudic.

Bananine palačinke z marmelado

V ponvi segrejemo olje in v njej pečemo palačinke obojestransko, pri obračanju si moramo pomagati s kuhinjsko lopatico, saj so palačinke zaradi dodanih banan veliko bolj krhke kot klasične palačinke.

Bananine palačinke z marmelado

Pečene bananine palačinke nalagamo na krožnik in že jih lahko ponudimo brez dodanih namazov, saj so zaradi banan sladkobnega okusa, sladkosnedi pa jih še vedno lahko namažejo s svojo priljubljeno marmelado ali premazom in jih zvijejo ali zložijo na svoj način.

Bananine palačinke z marmelado

Palačinke lahko spečemo za stare in mlade, v vseh letnih časih in ob ob vsaki uri. Lučka Glaser

Nekaj nasvetov pripravo različnih palačink – sladkih in slanih:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor