Jagodni sladoled – 100% iz sadja
Print Friendly, PDF & Email

Jagodni sladoled – 100% iz sadja, je osvežilen in ga lahko pripravimo v vseh letnih časih. Dišeč, z okusom po jagodah, kremast zaradi dodanih banan in osvežilen zaradi jabolk. Tako pripravljen sladoled je zdrava sladica za naše najmlajše, ki ga bodo z veseljem uživali in tudi za vso ostalo generacijo bo prava poslastica.

Če želite tudi izven sezone uživati jagodni sladoled, lahko jagode v njihovi najboljši zrelosti zamrznete po tem postopku:  nasvet za zamrzovanje jagod.

Jagodni sladoled 100% iz sadja

Pripomočki za pripravo jagodnega sladoleda – 100% iz sadja

  • električni blender
  • zamrzovalnik

Sestavine za pripravo jagodnega sladoleda – 100% iz sadja

Za 750 g sladoleda:

  • 300 g jagod (svežih ali zamrznjenih)
  • 200 g olupljenih banan (svežih ali zamrznjenih)
  • 200 g svežih narezanih jabolk
  • 100 ml vode
  • 1/2  čajne žličke citronske kisline

Priprava jagodnega sladoleda – 100% iz sadja

Jagode najprej na hitro operemo pod tekočo vodi in damo na cedilo, da se delno osušijo, odstranimo jim peclje in zložimo samo lepe in zdrave na pladenj, ter jih na hitro zamrznemo. Banane olupimo in narežemo na rezine ter tudi na hitro zamrznemo.

Jagodni sladoled 100% iz sadja

Jabolka operemo, jim odstranimo pečke, muho, pecelj in morebitne poškodbe, nato jih narežemo na manjše kocke velikosti  1 cm in jih polagamo v vodo, kateri smo dodali  citronsko kislino, da ostane barva jabolk sveža. Ko jagode in banane zamrznejo, lahko pričnemo postopek priprave jagodnega sladoleda.

Jagodni sladoled 100% iz sadja

V blender zložimo najprej narezana jabolka, potem pa še zamrznjene banane in jagode, dodamo vodo in pustimo, da se sadje dobro seseklja tako, da ni več koščkov sadja.

Sestavine so sicer že delno zamrznjene, vendar jih preložimo v posodo, primerno za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik, da sladoled še delno zamrzne in lahko delamo sladoledne kepice.

Kako hitro vam bo sladoled ravno prav zamrznil, pa je odvisno ali imate predal za hitro zamrzovanje ali klasični zamrzovalnik tako, da vam točnega časa ne morem povedati.

Ni ga boljšega, kakor domač jagodni sladoled – 100% iz sadja, ki ga lahko pripravimo ne glede na letne čase. Lučka Glaser

Preberite še ostale moje sadne sladolede, sorbet in enostavne sadne sladice:

Poglejte si tudi recepte za enostavne, osvežilne, sadne sladice:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor