Jagodna puding torta na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Jagodna puding torta na hitro je sočna in rahla sladica, pri kateri nimate kaj zgrešiti in vedno nam polepša kosilo ali pa popoldanski posladek. Za pripravo jagodne puding torte potrebujemo 10 minut svojega časa, da jo pripravimo in okoli 2 uri, da se dobro ohladi in okusi povežejo, obliko modela lahko izberemo po lastni želji. Puding lahko kuhamo klasično, ali v mikrovalovni pečici kot jaz, da se mi ne prismodi, tudi potek je hitrejši in enostavnejši.

Če uporabimo piškote brez dodanih jajc, lahko to sladico uživajo tudi ljudje, ki so alergični na sestavine v jajcu. Jagodno puding torto na hitro okrasimo s stepeno smetano in sezonskim sadjem, lahko pa tudi s sadjem iz kompota.

Jagodna puding torta

Jagodna puding torta na hitro – pripomočki:

  • model iz silikona 30 cm ali model po želji

Jagodna puding torta na hitro – sestavine:

  • 1 l mleka
  • 3 x 40 g jagodni puding
  • 3 žlice sladkorja (50 g )
  • 130 g masla
  • 250 g maslenih piškotov (Piknik piškoti, Bjelovarski piškoti (BZ Mercator), Plazma in podobno)
  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 100 g sezonskega sadje za okrasitev
  • 1/2 žličke čokolade v prahu
  • sladki greh kakav za dekoracijo – po želji

Jagodna puding torta na hitro – postopek:

Najprej pripravimo jagodni puding. Če ga pripravljamo v mikrovalovni pečici, najprej v večjo stekleno skledo odmerimo mleko, vanj umešamo prašek za puding in sladkor. Vse skupaj postavimo v mikrovalovno pečico na najvišjo stopnjo gretja za približno 5 – 6 minut, da vse skupaj zavre. Nato dobro premešamo in postavimo nazaj v mikrovalovno pečico za 3 minute in med kuhanjem vsako minuto premešamo, da se puding porazdeli enakomerno med mleko. Tako kuhan puding je brez grudic in bolj okusen in kremast.

Jagodni puding lahko kuhamo tudi po klasičnem postopku tako, na štedilniku zavremo mleko, pri čemer del mleka odvzamemo od celote in vanj vmešamo prašek za puding in sladkor, nato pa vse skupaj med mešanjem vlijemo v zavreto mleko in med mešanjem kuhamo cca. 3 minute. Pri tem pa upoštevajte navodilo za kuhanje na vrečki proizvajalca praška za puding.

Ko je jagodni puding kuhan, mu dodamo maslo in mešamo, da se maslo stopi in porazdeli po masi pudinga.

Jagodna puding torta

Piškote nalomimo na manjše koščke in jih zamešamo v še vroč puding.Jagodna puding torta

Ko so vsi piškoti umešani, maso naložimo v klasičen pekač, ki smo ga splaknili s hladno vodo ali silikonski model in pustimo ohlajati na sobni temperaturi, da se ohladi na sobno temperaturo, potem jagodno puding torto prestavimo še v hladilnik za eno uro, da se dobro shladi in piškoti prepojijo s pudingom.Jagodna puding torta

Če imamo silikonski model se jagodna puding torta lepo obrne na večji krožnik ali pladenj, tudi iz ostalih modelov, če smo jih predhodno splaknili s hladno vodo ponavadi tortica rada zdrsne ven, drugače pa jo lahko okrasimo kar v pekaču in razrežemo na nam primerne kose.Jagodna puding torta

Smetano dobro stepemo in z njo poljubno okrasimo jagodno puding torto.Jagodna puding torta

Za svežino okusa in videza pa uporabimo sezonsko sveže sadje ali sadje iz kompota, ki ga imamo radi.

Jagodna puding torta

Prerez jagodne puding torte na hitro je tudi zanimiv za pogled, koščke  pa lahko okrasimo  še  s sladkim grehom  z okusom kakava.

Jagodna puding torta

Posladkajmo se s to odlično sladico. Lučka Glaser

Poglejte še nekaj mojih receptov za sladice:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor