Rabarbara s pudingom
Print Friendly, PDF & Email

Osvežujoča sladica, prijetnega in rahlo kiselkastega okusa, ki jo pripravljamo od zgodnje pomladi do sredine junija, ko so stebla rabarbare najbolj primerna za uživanje, kasneje pa vsebujejo preveč oksalne kisline.

Stebla rabarbare vsebujejo veliko vitaminov kot so A, B3, B5 in seveda tudi vitamin C. Rabarbara je res polna koristnih snovi, ki jih naše telo potrebuje, saj vsebuje tudi veliko kalcija, kalija, magnezija in mangana. Listi rabarbare niso užitni zato jih zavržemo.

Poleg rabarbare s pudingom ljubitelji rabarbare poskusite tudi:

Pripomočki za pripravo rabarbare s pudingom

  • palični mešalnik

Sestavine za pripravo rabarbare s pudingom

Za štiri osebe:

  • 400 g olupljenih stebel rabarbare
  • 1 palčka cimeta
  • 30 g sladkorja
  • 2 x 38 g vrečka praška za vaniljev puding
  • 800 ml vode

Postopek za pripravo rabarbare s pudingom

Za pripravo pudinga iz rabarbare uporabimo samo stebla, ki jih olupimo, saj listi in olupki niso užitni zato jih zavržemo.

Olupljena stebla rabarbare narežemo na dolžino 2 do 3 cm in jih damo v lonec, dolijemo vodo in dodamo sladkor in palčko cimeta. Rabarbaro kuhamo 5 do 8 minut, da se stebla zmehčajo.

Nato stebla rabarbare s paličnim mešalnikom sesekljamo, da dobimo tekočo maso. V lonček damo 4 do 5 žlic sesekljane rabarbare, dodamo vanilin puding v prahu in premešamo.

Premešan puding iz lončka zlijemo v lonec in med stalnim mešanjem kuhamo še 5 minut, nato še vroč puding vlijemo v skodelice, ki smo jih splahnili s hladno vodo in pustimo na sobni temperaturi, da se ohladijo.

Rabarbara s pudingom

Ohlajene postavimo še v hladilnik, da se dobro ohladijo in tako ohlajene  poljubno dekoriramo. Jaz sem izbrala sladko smetano in jagodo.

Rabarbarin puding

Hitra osvežujoča sladica, ki jo bodo nepoznavalci rabarbare težko prepoznali. Lučka Glaser

Še nekaj zanimivih, sadnih sladic:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor