Božanska hladna borovničeva sladica
Print Friendly, PDF & Email

Gozdne borovnice imajo božanski okus, mešanica prijetno kislega in sladkega okusa s čudovito aromo. Jaz jih najraje pripravljam brez kuhanja. Sveže pojemo ali pa zamrznemo in naredim iz njih tole božansko hladno borovničevo sladico, ki bi ji lahko rekli tudi ”borovničev milkshake” in je prijetna osvežitev ter ohladitev v poletnih dneh.

Borovnice zelo pozitivno vplivajo na naše telo. Pozitivni učinki borovnic so zdravstveno dokazani. Zato si privoščimo borovnice, a previdno pri nabiranju; pravilnik o varstvu gozdov nam v 43. členu določa, da na osebo lahko naberete do 2 kilograma borovnic na dan.

DSCN1497

Hladna borovničeva sladica – pripomočki

  • blender

Hladna borovničeva sladica – sestavine

Za 2 osebi:

  • 200 g zamrznjenih borovnic
  • 300 ml mleka z 1,5 m.m.
  • 10 g trstnega sladkorja
  • 100 ml smetane za stepanje

Hladna borovničeva sladica – priprava

Mleko naj bo shranjeno v hladilniku, da bo hladno. Najprej stepemo sladko smetano in jo pustimo ob strani. Nato vzamemo zamrznjene borovnice, jih damo v posodo blenderja (nekaj jih prihranimo za dekoracijo), prilijemo mleko in dodamo sladkor.

Nasvet
Trstni sladkor lahko nadomestite s naravnim sladilom stevijo. Naj vas ohladi  in okrepi vaše zdravje.

Mešamo, da se vse dobro zdrobi in premeša. Ko postane zmes gladka, kakor sladoled in so borovnice na drobno zdrobljene, je sladica pripravljena. Preostane nam le še to, da jo prelijemo v servirne skodelice.

Božanski borovničeva sorbet

Na vrh vsake porcije damo stepeno smetano in okrasimo z nekaj borovnicami, ki smo jih izmaknili od začetne količine.

Sladico postrežemo takoj, da ostane hladna.

Božanski borovničev sorbet

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor