Božanski borovničev sorbet
Print Friendly, PDF & Email

Gozdne borovnice imajo božanski okus, mešanica prijetno kislega in sladkega okusa s čudovito aromo. Gozdne borovnice so slasten posladek, ki nam ga podari narava. Jaz jih najraje pripravljam brez kuhanja. Sveže pojemo ali pa zamrznemo in naredim borovničev sorbet s katerim se osvežimo in ohladimo v poletnih dneh. Borovnice zelo pozitivno vplivajo na naše telo. Pozitivni učinki borovnic so zdravstveno dokazani. Zato si privoščimo borovnice, a previdno pri nabiranju; pravilnik o varstvu gozdov nam v 43. členu določa, da na osebo lahko naberete do 2 kilograma borovnic na dan.

DSCN1497

Božanski borovničev sorbet – pripomočki:

  • zamrzovalnik
  • tehtnica
  • merica za tekočino
  • mešalnik
  • stepalo za stepanje smetane
  • posoda za smetano
  • žlica
  • kozarci za serviranje

Božanski borovničev sorbet – sestavine:

Za 2 osebi

  • 200 g zamrznjenih borovnic
  • 300 ml mleka 1,5 m.m.
  • 10 g trstnega sladkorja
  • 100 ml smetane za stepanje

Božanski borovničev sorbet – priprava:

Borovnice odtehtamo in zamrznemo v zamrzovalniku. Mleko imamo shranjeno v hladilniku, da je hladno. Najprej naredimo stepeno smetano. Ko so borovnice dobro zamrznjene in mleko ohlajeno vse naložimo v mešalnik in dodamo sladkor (nekaj borovnic shranimo za kasneje – z njimi bomo okrasili sorbet).

Božanski borovničev sorbeto

Mešamo, da se vse dobro zdrobi in premeša. Ko postane zmes gladka kakor sladoled in so borovnice na drobno zdrobljene je borovničev sorbet pripravljen.

Božanski borovničeva sorbet

Tedaj naložimo borovničev sorbet v servirne posodice ali kozarčke in na vrh damo stepeno smetano in okrasimo z nekaj borovnicami, ki smo jih izmaknili od začetne količine.

Božanski borovničev sorbeto 2

Ko je borovničev sorbet pripravljen, ga hitro postrežemo, da ostane hladen in se lahko z njim hladimo in uživamo.

Nasvet
Trstni sladkor lahko nadomestite s naravnim sladilom stevijo. Naj vas ohladi  in okrepi vaše zdravje.

Božanski borovničev sorbet

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor